Насловна Политика Јанчовска: Ко је одговоран за уништавање туристичке сезоне

Јанчовска: Ко је одговоран за уништавање туристичке сезоне

11
ПОДИЈЕЛИ

„У јучерашњој емисији “Оквир” на ТВ Црне Горе, предсједник Црногорског туристичког удружења Жарко Радуловић дао је крајње песимистичку процјену да је, због немилих догађаја на фудбалској утакмици Црна Гора – Русија, овогодишња туристичка сезона и прије почетка доживјела фијаско“, саопштила је предсједница Асоцијација жена ДНП-а, Мирјана Јанчовска.DNP-Logo

Она је од Жарка Радуловића тражила да објасни песимизам поводом предстојеће туристичке сезоне, постављајући и питање одговорности за губљење руског тржишта, од непромишљених потеза Владе до скорашњих немилих сцена.

Стога се оправдано поставља више битних питања: ко је крив, ко ће највише да испашта, и какве користи држава Црна Гора има од тога што смо политичким и другим непромишљеним потезима изгубили руско тржиште, као наше највеће инострано тржиште у посљедњих десет година.

Истовремено, сматрам да би Радуловић са нивоа своје функције требало да шире елаборира став: на основу чега је све туристичка сезона и по његовој процјени пропала. А пошто је већ изашао с предлогом да у овако неповољним околностима хотелијери смање цијене услуга за ово љето, као и они који се баве приватним смјештајем, позивам га да апелује да држава смањи дажбине према хотелијерима и приватним угоститељима, посебно зато што је, и по његовом мишљењу, држава одговорна за пропалу туристичку сезону„, изјавила је предјседница Асоцијације жена ДНП-а .

Јанчовска сматра да је актуелна власт показала немар и самовољу за цјелокупну привреду Црне Горе, као и животни стандард њених грађана. Повећање, ионако високог ПДВ-а, није рјешење нити  рецепт за европски пут Црне Горе.

„Не треба посебно наглашавати колико је у овој читавој неповољној ситуацији по црногорски туризам, а тиме и цјелокупну привреду и стандард наших грађана, актуелна власт својом небригом и лошим процјенама исказала крајњи немар и самовољу. На самом старту имамо неповољне импуте, одвраћање иностраних туриста, посебно руских, да љетују у Црној Гори, па је вријеме да челници режима коначно саопште јавности ко је све затајио на штету државе, туристичке привреде и грађана. И ко ће за то сносити одговорност. Или ће се опет преко повећања ионако високог ПДВ-а губици пунити из џепова грађана, као нашег рецепта како се иде у Евопе“, закључује се у саопштењу Мирјане Јанчовске.

11 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Molim bolje upucene da mi pojasne o kakvoj se ovo partiji radi..
  Istovremeno se izvinjavam zbog mog propusta u vidu ne poznavanja jakih, uticajnih I istoriski utemeljenih partija na politickoj sceni Crne Gore..

  • 0
   0

   Misko,ne sprdaj se uzornoj majci i zeni,nasoj Mirjani,predsjednici zena DNP,partije koja ce ubrzo biti vodeca opoziciona partija.Uz to nasa Mirjana je i osnivac NVO Car Lazar.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here