Насловна Политика Извјестилац ПССЕ: Актери „снимка“ морају да се осуде

Извјестилац ПССЕ: Актери „снимка“ морају да се осуде

0
ПОДИЈЕЛИ

Извјестилац Комитета ПССЕ Кимо Саси казао је да је Црној Гори заслужено укинут мониторинг због напретка који је постигла, али да су пред њом и даље задаци које мора да ријеши уколико жели да настави пут ка ЕУ.

kimo sasi

Очекујемо да се добра сарадња са Црном Гором настави и да се реформе које се од вас очекују спроведете што прије” рекао је Саси за „Дневне новине“

Он подсјећа да је мониторинг мисија у Црној Гори завршена, али да никако не треба искључити могућност да, уколико до 2017. не оствари тражене реформе, Црна Гора опет буде под будним оком Савјета.

„У резолуцији које је недавно усвојена смо идентификовали преостале обавезе које Црна Гора мора да обави што прије. Независност судова, повјерење у изборни процес, борба против корупције, као и лоше стање у медијима су области у којима Црна Гора мора нужно да покаже напредак до 2017. уколико жели да задржи стање без мониторинга“, рекао је Саси.

„Желио бих посебно да нагласим оно што је изузетно важно за овај процес, а то је да да би локалне власти морале бити више укључене у изградњу повјерења у изборни процес у подијељеној земљи као што је Црна Гора„, казао је он, додајући да афера „Снимак“ за Европу и даље није завршене.

„И даље пратити да судски поступак доведе до тога да се људи који се сумњиче за умијешаности гоне и осуде“ истиче извјестилац Савјета.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here