Насловна Политика Изражена сумња у црногорску власт

Изражена сумња у црногорску власт

0
ПОДИЈЕЛИ

vucurovicjovan (1)

Демократски фронт сматра да државе западне Европе немају повјерење у актуелну власт Црне Горе, а своју тврдњу оснивају на изјави бившег амбасадора САД-а при НАТО-у Курта Волкера који је рекао да су појединци у Европи скептични према црногорском напретку.

Волкерова изјава указује да је јасно да ДПС не показује вољу да уђе у процесе који би водили успостављању владавине права, сматра функционер Демократског фронта Јован Вучуровић и напомиње да је ријеч о структурама које нису доживјеле никакву реформу од времена ОЗНЕ И УДБ-Е, ,,чије се дјеловање у Црној Гори базира на очувању власти једног човјека и извршавању разних прљавих послова“. А сем тога ,,одавно је већ позната и њихова навика да се активно укључују и у изборне процесе, и учествују у малтретирању и уцјењивању грађана“, додао је Вучуровић.

,,Нимало случајно су, као једна од кочница на путу успостављања правне државе, поменуте обавјештајне службе. Очигледно је да неко ко је, као Волкер, на извору разних информација, зна да су обавјештајне службе у Црној Гори најобичнија партијска одјељења ДПС-а, и да се налазе под контролом премијера Ђукановића и неколицине њему оданих људи“, рекао је Вучуровић, додајући да праву пријетњу демократским процесима представља чињеница да у тим службама раде људи који одржавају партнерске односе са особама из организованог криминала.

,,Боље речено главна пријетња Црној Гори је та веза врх ДПС-а-тајна полиција-организовани криминал. Такве службе су трн у оку и Бриселу и Вашингтону и о њиховом реформисању може бити ријечи само када дође до промјена у Црној Гори, а онда ће темељно бити испитане све незаконитости у њиховом раду“, закључио је Вучуровић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here