Насловна Поглед Изласком на референдум о НАТО Српска брани Србију

Изласком на референдум о НАТО Српска брани Србију

1
ПОДИЈЕЛИ

Аутор: Ненад Узелац

Милорад Додик је изјавио да је Република Српска одлучила да изађе на референдум како би народ на истом одбацио могућност уласка БиХ у НАТО. Додик каже да су притисци да се БиХ силом увуче у НАТО, мимо воље српскога народа, све већи и већи и из тог разлога је дошло време да се то питање стави на референдум.

Он је на последњој прослави Дана Српске обелоданио да Српска зауставља свој процес уласка у НАТО и прикључује се Србији на њеном путу активне војне неутралности. Очигледно је да Српска, па и Србија, по овом питању имају снажну подршку Москве.

Ситуација на Балкану је таква да још само Македонија и БиХ нису део Северноатлантског савеза и да се са њима заокружује НАТО структура око Србије, те она остаје острво у НАТО окружењу, острво које и за Русију представља „проблем“, јер је Србија у том случају рањеник у дубини непријатељске територије. Црна Гора се последња прикључила НАТО мимо воље народа, а Македонија је у убрзаном процесу промене имена и уласка у НАТО у наредних годину дана.

По питању Макеодније остаје нада да ће се испоштовати референдум о промени имена и да ће македонски народ исти одбацити. Уколико, ипак, Македонија промени име и постане део НАТО, за Србију остаје „довод ваздуха“ само преко БиХ, односно, Српске, те се испоставља да Српска изласком на референдум омогућава лакше дисање Србији и спречава њено гушење од стране НАТО. Србија непрестано изјављује да неће постати члан НАТО и на том питању се развијају односи са Русијом. Последњи пут је то потврђено на састанку министара одбране Русије и Србије ове недеље у Москви, као и потврда да Србија неће увести санкције Русији.

Међутим, и поред воље Србије да не постане пуноправан члан НАТО, велики проблем за њу би представља чињеница НАТО окружења, јер у тој позицији Србија има мање могућности за маневар и налази се у доста тежој позицији него сада. Из тог разлога, сваки грађанин Српске мора изађи и гласати против НАТО, јер тако не брани себе већ и матицу Србију.

Током рата у БиХ деведесетих година, европска јавност, која је била наклоњена Србима у том рату, писала је и говорила о Србима из Републике Српске као последњим херојима европске цивилизације који бране Европу од антиевропских сила; као последњим херојима који стоје сами против непријатеља око себе, против НАТО, против исламског света који се тада ујединио против њих, апсолутно сами, чак, понекад и без подршке Београда. Народ Српске је тада изазивао одушевљење европске Европе.

Зато подршка референдуму против НАТО у Српској и подршка српском народу Српске да се одупре последњим притисцима пред којима се налазимо.

Извор: Видовдан

1 КОМЕНТАР

 1. 0
  0

  +Слава Теби Христе Боже, надо наша!

  +НА ПОЉУ ГДЕ СЕ ЧАВКЕ ЧАВЧЕ, Ршум

  На пољу где се чавке чавче

  У оном густом сплету трава
  Роди се једно плаво мравче
  Међу милион жутих мрава

  Мрави имају послове прече
  Плав се родио па шта с тиме
  Али мравуљак одлучно рече
  ИЗВИНИТЕ МЕ ХОЋУ ИМЕ

  Наденуше му неко именце
  Нит запеваше нит се напише
  Ал врисну опет мравље детенце
  ДАНАШЊИ ДАТУМ ДА СЕ ЗАПИШЕ

  Љутну се на то главна мравчина
  ЖЕЛИШ ЛИ МАЛИ ДА ТЕ СМЛАВИМ
  Мравче одврати ТРАЖИМ НАЧИНА
  ДА МОГУ РОЂЕНДАН СВОЈ ДА СЛАВИМ

  Мрављи поглавар извади мапу
  И жврљну нешто у регистар
  АКО ЈЕ ТАКО — СКИДАМ КАПУ
  ЈЕСИ ТВРДОГЛАВ АЛ СИ БИСТАР

  Суд Паштровића је давао заклетву да „… ћу судити по Законику, и да ћу увијек призивати Име Божије из кога произилази сваки праведни суд….“

  ….“Немогуће је не уважавати људе који чувају своју породицу, помажу једни другима, поклањају се Богу у Духу и истини, поштују свог суседа и једу поштено зарађени хлеб. Али је зато могуће гнушати се оних који ништа од тога не раде. И тада њихова земља полако и неприметно престаје да буде њихова….“, из беседе протојереја Андреја Ткачова

  http://www.pravoslavie.ru/srpska/97362.htm

  Квадратура круга, Паштровићи, …“од Бабина вира до Куфина…“
  https://www.youtube.com/watch?v=7HL2M4vr3n4&t=772s

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here