Насловна Политика Изгласано поверење грчкој влади

Изгласано поверење грчкој влади

0
ПОДИЈЕЛИ

GR?KA PARLAMENT ZAKLETVAПарламент Грчке изгласао је рано јутрос поверење коалиционој влади Нова демократија – ПАСОК са 153 гласа „за“ и 124 против, уз 17 уздржаних.

На хиљаде активиста највеће грчке левичарске опозиционе странке Сириза, протестовале су у недељу увече у Атини због мера штедње, уочи гласања о неповерењу влади.

Према процени полиције, на улице је изашло око 2.000 људи, док новинари и организатори тврде да их је било најмање 5.000. Демонстранти су тражили смену владе и носили транспаренте с натписима: „Одлазите одмах!“ и „НЕ политици штедње!“.

Протест је одржан док је парламент расправљао о гласању о неповерењу влади које је предложио лидер Сиризе, Алексис Ципрас, пренео је АФП.

Ципрас је затражио гласање пошто је пре два дана грчка интервентна полиција упала у зграду ЕРТ и из ње истерала више десетина демонстраната, који су се у тим просторијама налазили још од јуна, када је влада у Атини изненада угасила јавни сервис. Сириза је затим саопштила да тражи гласање о неповерењу коалиционој влади конзервативног премијера Антониса Самараса, због њене катастрофалне политике.

Дебата о гласању почела је у петак, а влада је саопштила да је резултат гласања ни мало не забрињава.

Посланици владајуће Нове демократије и Пасока напали су Ципраса за покушај дестабилизације политичке климе у земљи и подривања угледа Грчке на међународној сцени.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here