Насловна Политика Изетбеговић: Ујединимо се против Додика

Изетбеговић: Ујединимо се против Додика

0
ПОДИЈЕЛИ

Члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић позвао је пробосанске странке у БиХ да се уједине против “пројекта Милорада Додика“, пише klix.ba.bakir i dodik

Председник СДА је рекао да је одлука Народне скупштине Републике Српске о расписивању референдума о Суду и Тужилаштву БиХ најопаснији чин деструкције Дејтонског споразума.

“Политика Милорада Додика је проузроковала реформски застој у БиХ, довела до сиромаштва грађана и те грађане води у конфликт. Својом реториком и делима Додик деценијама дестабилизује БиХ и кочи њен напредак ка стабилности, просперитету у чланству у ЕУ“, рекао је Изетбеговић.

Према његовим речима, Додик већ низ година безуспешно покушава да укине или ограничи овлашћења Суда БиХ на територији РС.

“То ради јер се плаши да ће једног дана пред тим судом морати да одговара за криминал и корупцију који су почињени током његове владавине. Додик производи кризе и сукобе да би скренуо пажњу са тешке економске и социјалне ситуације у којој се налази Република Српска. Чињенице говоре да грађани РС нису живели горе него данас, а Додикови ретроградни потези воде их у још већу беду и безнађе“, истакао је Додик.

Његова партија СДА је одлучна да предузме све уставне и законске мере како би се заштитио суверенитет и територијални интегритет БиХ.

“Позивамо све пробосанске патриотске политичке снаге и актере да ставе у страну међусобна ривалства и да се заједнички супроставе политичком пројекту Милорада Додика“, закључио је Додик.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here