Насловна Политика Изетбеговић позвао Николића да размисли о путу на Дан РС

Изетбеговић позвао Николића да размисли о путу на Дан РС

3
ПОДИЈЕЛИ

Бошњачки члан Председништва БиХ и лидер СДА Бакир Изетбеговић позвао је председника Томислава Николића да размисли о одласку у Бањалуку на Дан РС.

„Господин Николић би требао да дође у фебруару у Сарајеву. Када је у питању долазак у Бањалуку, јавно бих га замолио да размисли о тој ствари. Добродошао је увек, али зарад бољих односа на које се заклињемо сви, нека размисли о чињеницама“, истакао је Изетбеговић за сарајевску Н1ТВ.

Према његовим речима, 9. јануар је као празник укинут одлуком Уставног суда БиХ.

„Дакле, 9. јануар је укинут одлуком Уставног суда као дан ентитета РС. У апелацији али и по мишљењу Венецијанске комисије, која је експертско саветодавно тело најреферентније при Савету Европе. Утврђено је да се ради о дискриминишућем празнику. Нико нема ништа против РС-а и да она слави дан настанка, али то не треба дан који вређа друге људе у том ентитету“, истакао је и додао:

„Мислим да господин Николић не би требао својим доласком стати на страну нечега што дискриминише било кога у овој држави. Радовало би ми да дође неки други дан и да се не придружује прослави која ће повредити било кога у БиХ“.

3 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Chudo bi ovaj Bakir pravio da mu je Thurska malo blize a Rusija malo dalje. Nazalost po njega Turska je sve dalje a Rusija sve blize na srecu po Srbe i Srbiju. 🙂

 2. 0
  0

  Овоме још нису јавили да му је рахметли бабо изгубио рат. Да није било Амера данас би Бакирове кости трунуле у некој јами или би у најбољем случају продавао крофне негдје у Анадолији. А Американци са Балкана одлазе драги Бакире и остали лојавци.

 3. 0
  0

  Sama proslava ne moze nikoga da povredi i vredja.
  Bakir Izmetbegovic, sin ratnog zlocinca i huskaca, ne moze i nema pravo bilo kome da deli savete i popuje, i pitanje koje sam sebi treba da postavi je : stvarno, pa ko sam ja, a ja mu odgovaram, niko i nista, samo pateticno glumatalo.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here