Насловна Политика Изетбеговић: Долазимо у Србију 22. јула

Изетбеговић: Долазимо у Србију 22. јула

0
ПОДИЈЕЛИ

Бошњачки члан Предсjедништва БиХ Бакир Изетбеговић потврдио је да ће заједно са преосталом двојицом чланова колективног шефа државе у сриједу, 22. јула, посјетити Србију и прихватити пружену руку помирења предсједника Владе Србије Александра Вучића.

BakirIzetbegovic15

Након инцидента у Сребреници потребно је отићи у Београд и охрабрити премијера Александра Вучића да настави у смјеру којим је кренуо. Дао је наду и низ добрих изјава када је ријеч о помирењу у региону, односима Срба и Бошњака, Србије и БиХ„, навео је Изетбеговић.

Он је казао и да је у Поточарима било бројних безбједносних пропуста, као и да он није био домаћин те церемоније, већ је то био Организациони одбор за обиљежавање годишњице од сребреничког злочина.

Он је поновио да је на комеморацију дошао нешто касније због гужве у саобраћају, тако да није стигао да се поздрави са Вучићем, те да од бројних званица није ни знао где је српски премијер смјештен.
 
Изетбеговић, који је раније у интервјуу бањалучким Независним новинама рекао да је увјерен да ће у истрази показати да напад на српског премијера није био организован, признаје да су у Поточарима сви подбацили са безбједносном процјеном.

Била је велика грешка у позиционирању гостију на комеморацији, што је било крајње ризично„, те да очекује резултате истраге и да ће власти урадити све да се пронађу починиоци, рекао је Изетбеговић и додао да ће и о томе разговарати у Београду.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here