Насловна Политика Избори у Македонији: И Груевски и Заев прогласили побједу

Избори у Македонији: И Груевски и Заев прогласили побједу

0
ПОДИЈЕЛИ

На ванредним парламентарним изборима у Македонији, послије пребројаних 88,76 одсто гласова, владајући ВМРО-ДПМНЕ освојио је 38,36 одсто гласова, а СДСМ 36, 33 одсто, показали су најновији резултати Државне изборне комисије.

На основу тих резултата, лидер ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски прогласио је ноћас, пола сата иза поноћи, побједу своје партије на изборима у Македонији, истичући да то није побједа коалиције коју предводи ВМРО-ДПМНЕ већ побједа Републике Македоније.

Радићемо да оправдамо ову подршку. Захваљујем се свим гласачима у општинама гдје смо побиједили, али и свима онима који су гласали у општинама гдје нијесмо побиједили„, рекао је лидер ВМРО-ДПМНЕ.

Према његовим ријечима, слиједи процес формирања владајуће коалиције и Владе.

Криза мора да се заврши и Македонија да иде напред. То је наш главни циљ. ВМРО-ДПМНЕ и наша коалиција увијек ће бити са народом и радити у корист државе и националних интереса„, рекао је Груевски.

Међутим, и лидер СДСМ Зоран Заев је прогласио побједу јер је, како тврди, његова странка освојила је један мандат више у парламенту од ВМРО-ДПМНЕ.

У овом тренутку, коалиција СДСМ има једно мјесто више у парламенту. Чекамо даље резултате, али у овом тренутку, ми смо у вођству„, рекао је Заев у обраћању пред више хиљада присталица испред зграде македонске владе.

Огласио се и лидер албанске Демократске уније за интеграције (ДУИ) Али Ахмети, који је с љутњом синоћ констатовао да су Албанци изгубили мандате на ванредним парламентарним изборима у Македонији.

Ахмети је подсјетио да је апеловао на гласаче да не расипају гласове и не дају их мањим странкама, већ да се држе заједно да, како је рекао, побиједи ДУИ, а да не изгубе Албанци.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here