Насловна Политика Избори у Македонији: До 17.00 сати гласало 60,38% бирача

Избори у Македонији: До 17.00 сати гласало 60,38% бирача

1
ПОДИЈЕЛИ

У Македонији су у 7 часова отворена биралиша на ванредним парламентарним изборима на којима право гласа има скоро два милиона грађана, од којих су 230.122 су на посебном списку, јер се сматра да су на привременом раду у иностранству, јавили су македонски медији, а преноси „Танјуг“.

Грађани Македоније данас гласају између 11 коалиција и партија.

Ванредни парламентарни избори у Македонији су резултат Споразума, који су представници највећих политичких партија потписали у Пржину, уз посредовање Европске уније, наводи „Танјуг“. Избори су одлагани већ два пута, а први датум је био 24. април.

Претпоставља се да би нови избори требали извести земљу из двогодишње политичке кризе, а највише гласова би требало да однесу лидер владајуће ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски, који претендује да се врати на власт и његов ривал Зоран Заев, који предводи Социјалдемократски савез Мекедоније.

Нема нарушавања процеса, до 17.00 сати гласало 60,38% бирача

У Македонији је на ванредним парламентарним изборима до 17.00 сати гласало 60,38% бирача, објавила је Државна изборна комисија (ДИК).

Предсједник ДИК Александар Чичаковски је рекао на конференцији за новинаре да та комисија нема званичних сазнаја о нарушавању изборног процеса и да је њихова оцјена да избори протичу у фер и демократској атмосфери.

Грађани који су анкетирани на изборним мјестима очекују миран изборни дан, док су посматрачи грађанских организација забиљежили ситније недостатке и нерагуларности, као и агитовање и притисак на гласаче.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here