Насловна Политика Изабрано ново руководство УРЕ у Мојковцу: Стручност знање и енергија за Мојковац...

Изабрано ново руководство УРЕ у Мојковцу: Стручност знање и енергија за Мојковац који се воли

0
ПОДИЈЕЛИ

Синоћ је у присуству четрдесет делегата изабран нови Општински одбор УРА Мојковац на челу са дипломираним инжењером грађевинарства мр Иваном Ашанином. Ашанин је уједно и одборник у актуелном сазиву мојковачког парламента. За потпредсједницу одбора изабрана је дипломирана инжењерка пољопривреде – Биљана Богавац а за секретара одбора Бошко Лакетић – студент и писац.

Поред њих нови мојковачки одбор УРЕ бројаће још петнаест чланова и то: Љубомира Вукадиновића (професора и одборника у актуелном сазиву локалног парламента), др Борка Мрдовића, дипл. правника Данила Раденовића, професора Вељка Дедејића, студенте Илију Станића и Ивану Ашанин, Марка Радевића (Факултет поморских наука), Наду Крговић, Драгана Бабовића, Милисава Вујисића, Дарка Јовановића, Сава Топовића, Горанка Смоловића, Жарка Брауновића и Вукомана Булатовића.

За општинске представнике у страначким органима Форума жена и Форума младих, чланови одбора изабрали су Биљану Богавац и Илију Станића.

У обраћању новоформираном одбору УРЕ у Мојковцу, предсједник Иван Ашанин истакао је задовољство што одбор одише стручношћу, знањем и енергијом и што је као такав најбоља политичка понуда Мојковцу.

Подсјетио је да је независна листа „За Мојковац – Иван Ашанин“ са освојених близу 10% подршке гласова на локалним изборима 2013. приступила Грађанском покрету УРА као најискренијој грађанској политичкој опцији у Црној Гори.

Ашанин је нагласио и да ће УРА у Мојковцу у наредном периоду позвати све интелектуалце, појединце и партије са којима дијеле сличне ставове како би ујединили памет , знање и енергију и спасили што се спасити може.

“Иако смо кредибилна партија у Мојковцу са неспорним квалитетима и подршком, ми се никада нећемо водити партијским интересима, нама је на првом мјесту Мојковац и зато смо отворени за сарадњу са свима са којима дијелимо сличне ставове. Наш дом је Мојковац, ми имамо наш дом, а поручујемо локалној власти да је очито њихов Подгорица јер тамо идете по мишљење, тамо се пишу саопштења и остало. Прихватамо сваког ко хоће да нам помогне, али ми Мојковчани знамо шта је најбоље за Мојковац. Никакве менторе нећемо из Подгорице ни од било куда, ово су локални избори. Имамо програм који ћемо унаприједити са одређеним идејама. Дјеловали смо конструктивно у локалном парламенту у претходне четири године не критикујући ако немамо боља рјешења и тог принципа смо се држали. Не његујемо политиканство, јер нашем урушеном граду је превише тога, зато је Мојковац и доведен на руб пропасти и на граници да постане једна већа мјесна заједница, а све захваљујући нестручношћу локалне управе.”

Другој редовној Изборној конвенцији Општинског одбора УРА Мојковац присуствовало је и руководство партије на челу са предсједником Дританом Абазовићем, потпредсједници Суада Зороњић и Милош Конатар и извршни директор Зоран Микић.

ПОДИЈЕЛИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here