Насловна Политика Ивић: Грчка постала колевка отпора терору светске финансијске олигархије

Ивић: Грчка постала колевка отпора терору светске финансијске олигархије

0
ПОДИЈЕЛИ

Грчка, колевка демократије, од јуче је постала и колевка отпора малих земаља терору светске финансијске олигархије и бриселске бирократије. Грчки народ је одлучио да oдбрани своју слободу и одбије ултиматимативне захтеве Европске уније, Централне европске банке и ММФ-а, за спровођење рестриктивних мера штедње у замену за финансијску помоћ, рекла је преседница Демократске странке Србије, Санда Рашковић Ивић.

sanda raskovic-ivic -06

„Одлучним „НЕ“, уценама ЕУ и кредитора, Грчка је са странпутице, споља пројектованог економског слома, закорачила путем одрживог економског и социјалног опоравка. Тај пут неће бити ни мало лак.На њему је чекају реформе, утврђивање стратегије раста привреде и социјално одрживе мере штедње, али реформе и мере штедње по њеној мери и вољи грчког народа, а не по диктату споља“ , додала је преседница ДСС-а.

Она је рекла да порука коју је грчки народ јуче послао читавом свету, нарочито би добро требала да се разуме у Србији.

„Слобода и достојанство немају цену. Понос једног народа и сваког појединца, не може се купити кредитним линијама. Политичке елите једног народа су дужне да следе његову вољу, а не похлепу и грамзивост спољних центара моћи. Грчке елите су добиле лекцију од сопственог народа. Нека се спреме српски политичари, који су већ дуго неосетљиви на животне проблеме и свакодневно понижавање сопствених грађана, а бескрајно сервилни за политичке и финансијске интересе странаца“ , закључила је преседница ДСС-а.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here