Насловна Политика Ивановић тражи мањинску подршку у Котору

Ивановић тражи мањинску подршку у Котору

7
ПОДИЈЕЛИ

Предсједник СНП Котор Бранко Баћо Ивановић упутио је Демократској Црној Гори, ДФ-у, СДП-у и ГП УРА допис о формирању нове власти у општини Котор.

Он је овим партијама предложио да мањински подрже СНП приликом формирања власти у Котору чиме би, како је казао, равлашћивање ДПС било одмах реализовано.

Што би то у конкретном значило, објашњава Ивановић.

“Подршку предлагању и избору кандидата СНП на политичке функције, и то функцију предсједника општине и предсједника Скупштине општине. Остваривање контролне функције од стране Ваших субјеката кроз Скупштину општине и управне одборе. Остваривање принципа потпуне деполитизације локалне управе на начин што ће се на функције у локалној управи на конкурсима које предвидја закон бирати кандидати са најбољим карактеристикама, те да неће бити критеријум партијска припадност нити лично онанаство већ знање, стручни кредибилитет, досадашње искуство и остварени резултати”, навео је Ивановић.

Подсјећа да је један од њихових кључних принципа – деполитизација.

“Она је наглашена због чињенице да је избор партијских кадрова без обзира на стручност довела до овако лошег стања локалне управе и успоставила систем политичке дискриминације приликом запошљавања, те да функције на које се избор по закону врши конкурсом не могу бити дијељене путем коалиционих споразума, а да се закон не прекрши и не спроведе политичка дискриминација”, истиче Ивановић.

Котор је, наглашава он, по својој култури, историји и традицији увијек био корак испред других.

“И сматрамо да је вријеме да се специфичност Котора и на овај начин искаже тако што ћемо бити прва општина и прва власт која је на дјелу примјенила у закону давно написан принцип деполитизације”, истакао је Ивановић.

Вријеме је, поручује он, да искажу ту посебну вриједност и различитост Котора.

“А и да врло конкретно покажемо колико смо различити од досадашње власти којој су партијски и лични циљеви били на првом мјесту, а партијско кадровање основни принцип функционисања. Чињеница да је Котор угрожен по разним основама, додатно нас обавезује, да његов потпуни економски, културни, привредни и безбједносни опоравак дефинишемо као приоритет и базирамо га на раду најстручнијих и најспособнијих да одговоре задацима који су пред нама”, навео је Ивановић.

 

ПОДИЈЕЛИ

7 КОМЕНТАРИ

  • 0
   0

   Toliko o tome koliko predsjednika OO SNP KO interesuje samo stomatoloska stolica…..a ako nije on u pitanju onda je sigurnim korakom Drago Djurovic navratio do Kotora?!

 1. 0
  0

  Било би заиста лијепо када би господа из СНП -а и мислила оно што су и написала ,а односи се на деполитизацију локалне управе.То што су се одједном сјетили закона ,и то баш ини који га никада нијесу поштовали ,мало је чудно.Било би поштеније да су јавно допис упутили ДПС-у,исти би га прихватили.Нека се политички субјекти у Котору не секирају ,модификовани допис ће ускоро бити достављен ДПС-у а исти ће га прихватити на „задовољство сих грађана „,враћамо се јединственом ДПС.

 2. 0
  0

  Бранко сплачино од чељадета. Добио си задатак да разбијеш општински одбор СНП-а у Котору. Мислиш да можеш манипулисати гласачима СНП-а. Никада они неће издати себе и биће тамо гдје су вазда били. У прве редове против Ђукановићеве криминалне дружине, тренутно на челу са Удбашем. Иди Баћо код својих. Наложи бадњак на Бадњи дан заједно са распопом Дедеићем. Немој да ти падне напамет да се појавиш било гдје гдје смо ми. Бићеш испљуван.

 3. 0
  0

  Izložba “Jugooceanija opet plovi”

  Ivanovic opet misli o Kotoru !

  “И сматрамо да је вријеме да се специфичност Котора и на овај начин искаже тако што ћемо бити прва општина и прва власт која је на дјелу примјенила у закону давно написан принцип деполитизације”, истакао је Ивановић.

 4. 0
  0

  Nacelno,princip demokratije!Zasto smo tako ostrasceni prema jednom takvom demokratskom predlogu,kojemu svi mi-borci za pravedno drustvo tezimo, pateci se vec decenijama,A sve sto znam o dr.Ivanovicu do juce je samo jedno:Castan i ugledan covjek.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here