Насловна Политика Ивановић Стијепчевићу: Которани без дочека Нове, али спремни за Ваш испраћај

Ивановић Стијепчевићу: Которани без дочека Нове, али спремни за Ваш испраћај

1
ПОДИЈЕЛИ

Бранко Баћо Ивановић, предсједавајући Скупштине општине Котор и предсједник СНП Котор саопштио је да Александар Стијепчевић, актуелни предсједник которске општине, није испоштовао законску процедуру у питању предлога одлуке о буџету и поручио му да, кад се већ још увијек представља као предсједник Општине Котор, и поштује законску регулативу.

Он је нагласио да захваљујући „неспособном и незнавеном“ др Александру Стијепчевићу, грађани Котора можда неће имати организован дочек Нове године, али ће сигурно имати „организован испраћај Стијепчевића са функције предсједника Општине“.

Остатак саопштења преносимо у цјелости.

Стијепчевићу поручујем: ако већ и даље возиш ауто предсједника Општине, гријеш столицу предсједника Општине и представљаш се као предсједник Општине – онда поштуј законске обавезе предсједника Општине.

Чланом 42 Закона о финансирању локалне самоуправе прецизно је прописано да предлог одлуке о буџету утврђује предсједник Општине и доставља га Скупштини општине до краја новембра године која претходи години за коју се доноси буџет.

Као предсједавајући Скупштине општине Котор, обавјештавам Стијепчевића да је он требао да достави мени, а ја прослиједим свим одборницима Предлог одлуке о буџету за 2017. годину до 30. новембра и опомињем га да то није урадио и да је прекршио закон.

Ако је тачно да дочек Нове године није могуће организовати јер, како рече збуњени Стијепчевић, “касни Буџет” – онда то значи да је он признао кривицу да због његове неспособности да предложи Буџет у законском року неће бити дочека.

СНП поручује Стијепчевићу – Општина Котор ће имати Буџет, само он неће бити по вашој мјери и потребама, као и очекивањима ваших личних налогодаваца, већ по мјери грађана Котора.

Само Ви предајте Предлог буџета Скупштини општине и не брините, биће Буџета, и СНП ће својим предлозима обезбиједити да буду задовољене потребе грађана, али неће бити Вас да њиме располажете са мјеста предсједника Општине.

Све што сте ви пројектовали у Предлогу буџета на штету грађана, а за корист Вама блиских појединаца, СНП ће измијенити. Коначно ће се новцем грађана Котора располагати у њиховом интересу и за њихове потребе.

И не брукајте се више др Стијепчевићу, сад на крају мандата. Од страха да се мијешате у свој посао или од незнања да га радите или од потребе да будете пуки извршилац нечијих наређења, довели сте себе до тога да буде запамћено да сте за предсједника Општине дошли као добар доктор и угледан грађанин, а идете као најгори и најнеспособнији предсједник Општине којег је Котор и кад имао.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Krajnja papazjanija smišljena u kuhinji DPS krila SNP.
    Tobož kritikuje Predsjednika opštine a najavljuje da će podržati budžet, a znamo da je podrška budžetu potpuno nespojiva sa ulogom opozicionara.

    Udbaška manipulacija odnarodđenog SNPa.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here