Насловна Политика Ивановић: Поновити гласање

Ивановић: Поновити гласање

0
ПОДИЈЕЛИ

oliver ivanovicНајбоље решење за насталу ситуацију било би да се избори на северу Косова пониште и понове у догледном року, сматра Оливер Ивановић. Инциденте током гласања Ивановић назива „политичким вандализмом“ и тражи да надлежни органи реагују.

Кандидат за градоначелника Косовске Митровице листе СДП Оливер Ивановић оценио је да су инциденти који су обележили локалне изборе на северу Косова „политички вандализам“ и да би најбоље решење било да се избори у догледно време понове.

Гостујући у јутарњем Дневнику РТС-а, Ивановић је рекао да очекује да ће избори бити поништени не само у Косовској Митровици, већ и у Лепосавићу, Зубином потоку и Грачаници, пошто су посматрачи напустили бирачка места два сата пре затварања.

„Ја очекујем да ће то бити исход, мада са жаљењем могу да констатујем да смо ми изгубили те изборе,“ рекао је Ивановић.

Сматра да је законски рок од четири недеље за одржавање поновљених избора на северу Косова, сувише кратака и да је потребно да прође више времена како би се ситуација стабилизовала и избори били демократски.

Ивановић каже и да би, уколико би избори ипак били признати, албански представник био изабран за градоначелника, али не би могао да преузме функцију.

Оценио је да су инциденти последица лоше припремљених избора и да је неопходно укључивање све три стране (Београда, Приштине и међународне заједнице) како би се проблеми решили.

Надлежне органе позива да реагују поводом јучерашњих инцидента и оцењује да ће кључну улогу у смиривању ситуације у Косовској Митровици имати Влада Србије.

Локалне изборе на Косову јуче су осим нерегуларности на које су указивали бирачи, обележили и инциденти, када су око 17 сати на три гласачка места у северној Косовској Митровици упали маскирани људи.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here