Насловна Политика Ивановић: Платформа показује да Србија брине о КиМ

Ивановић: Платформа показује да Србија брине о КиМ

0
ПОДИЈЕЛИ

Лидер Грађанске иницијативе СДП Оливер Ивановић, који се још увек налази у затвору, изјавио је данас да је јако добро што ће председник Србије Томислав Николић ускоро представити платформу за Косово, јер ће на тај начин показати да Србија није заборавила своју покрајину.

oliver ivanovic

Ивановић је у интервјуу радију „Контакт плус“ из Косовске Митровице рекао да ће платформа задржати пажњу јавности на питању Косова и Метохије и скренути пажњу међународној заједници која некада помисли да Србима Космет није важна тема или бар није приоритет.

„Све стране које су укључене у решавање проблема платформом ће се подсетити да питање Косова није решено“, рекао је Ивановић који се налази у притвору у Косовској Митровици и који је на питања одговорио преко свог адвоката.
„Добро је што је председник Николић то покренуо мада мислим, слажем се са премијером (Александром) Вучићем, да то неће скоро бити јер ми у овом тренутку за такво нешто немамо саговорнике, нити је то ЕУ а још мање су Албанци“, казао је Ивновић.

Он је нагласио да је убеђен да ће се тема покрајине вратити на сто и да ће бити решена три до четири године пошто Србија уђе у ЕУ по кипарском моделу, без обзира што многи кажу да неће да унесу проблем у Унију.

Албанци ће о томе размишљати тек када ми будемо заједно по кипарском моделу у ЕУ. Онда ће видети шта губе тиме што тврдоглаво инсистирају на својој независности коју не признаје Србија. То ће бити велика сметања да икада достигну чланство у УН а самим тим и чланство у било којој озбиљној политичкој организацији“, рекао је Ивановић.

Ивановић је нагласио да ће север Косова и Метохије сигурно бити тема и да мисли да север остаје тачка ослонца српске политике према Косову.

Он је осврћући се на судски процес који се води против њега истакао да нема никакву дилему, да ако буде иоле правичног суђења, да ће сва петорица Срба, међу којима је и он, бити ослобођени, јер се, како је оценио, ради о политички мотивисаном процесу.

„Ја сада нажалост морам да доказујем своју невиност кроз процес који је мукотрпан, ја сам у притвору, лишен нормалног живота, али шта да радим то је моја несерећа и ја ћу са том несрећом да се изборим“, рекао је Ивановић.

Он је додао да не зна како ће спавати они људи који су покренули процес против њега и још четворице Срба и да му је веома важно да сазна ко је идеолог и ко је организатор свега тога.

„Важно је ко стоји иза овог процеса, важно је да се једном за свагда то реши, да се то не сме догађати, не сме јер онда се губи осећај правичности, губи се поверење у институције и правду као такву“, истакао је Ивановић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here