Насловна Политика Ивановић: ,,Питајте људе – ја сам победио“

Ивановић: ,,Питајте људе – ја сам победио“

0
ПОДИЈЕЛИ

oliver ivanovicОливер Ивановић, кандидат ГИ СДП за градоначелника Митровице, каже да, за разлику од претходне кампање коју су обележиле пријетње, сада се све своди на убјеђивања. Ивановић, међутим, истиче, да је и то постала ,,врста претње“.

,,Претње су реч која је била карактеристична код претходних избора а сада су то чврста убеђивања, када министри долазе и убеђују све да им је једини спас ако гласају за листу коју предводи господин Пантић, односно Вулинову листу, а то је такође врста претњи, чим не оставља алтернативу“, казао је Ивановић гостујући у вестима Б92.

Ивановић сматра да то нема никакав утицај, јер су грађани, како каже, схватили да може да побједи она листа која је боља.

,,Питајте људе – ја сам победио“

,,Ако питате грађане, видећете да су они закључили да сам ја победио, будући да је око 850 људи, по нашој процени, из јавних предузећа доведено силом да гласају“, наводи Ивановић.

С друге стране, Ивановићева изјава ,,Србија само што није употребила авијацију“, бурно је одјекнула у јавности. Коментаришући спорну изјаву, Ивановић је казао да се ,,само нашалио, као и да је то тада можда било претешко, али да је Србија употребила све што има, а да су новинари само узели оно што им се свиђа“.

Осврнувши се на изјаву министра без портфеља задуженог за Косово и Метохију Александра Вулина ,,да је само уз победу кандидата ГИ Српска могуће формирање Заједнице српских општина (ЗСО), Ивановић је рекао да је ,,то потпуна бесмислица и да то нема никакве везе“, јер се, како наводи, Заједница српских општина формира на основу резултата избора за одборнике.

На констатацију да се као противкандидат ГИ Српска, поставља питање колико је на линији Београда, односно Србије, Ивановић је рекао да је, за разлику од противкандидата Пантића, он први рекао да ,,нема егзистенције Србима уколико се не усагласе са Владом Србије“.

На питање зашто га Српско национално веће назива ,,приштинско-вашингтонским Ивановићем“, Ивановић је навео да они опстају на јефтиним дискредитацијама и монополу на патриотизам.

Ивановић се осврнуо и на у јавности присутне спекулације да ће он, као кандидат за градоначелника ГИ СДП у договору с амбасадорима страних држава, који га иначе уважавају, направити у Косовској Митровици савез са Албанцима, а не савез са ГИ Српска.

,,Неће бити ширења утицаја Приштине“

Коментаришући те наводе, он је истакао да је једини који је рекао да на сјеверу неће бити косовске заставе, нити ће бити ширења утицаја Приштине. Сјевер Косова је дио Косова, онолико колико је Приштина дио Србије. Ако се власт не одрекне Косова, неће бити промјене ни у мом ставу.

Коментаришући изјаву кандидата ГИ Српска за градоначелника северне Митровице Крстимира Пантића да би ,,радије ишао на поновљене изборе него у коалицију са Оливером“, Ивановић је рекао да ,,није Пантић онај ко одлучује, ни на нивоу Митровице, ни на нивоу региона“. Ивановић сматра да ће бити градоначелник, као и да ће бити признат од владе.

Осврнувши се на изјаву Хашима Тачија, који је рекао да ће ЗСО бити у складу са косовским законима, Ивановић истиче да то не зависи ни од Косова ни од Србије, већ искључиво од Брисела, закључивши да ,,нам је судбина у Бриселу“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here