Насловна Друштво Ивановић: Очекујем ослобађајућу пресуду

Ивановић: Очекујем ослобађајућу пресуду

0
ПОДИЈЕЛИ

У Основном суду у сјеверном делу Косовске Митровице данас је настављено суђење у поновљеном поступку против лидера Грађанске иницијативе „Србија, демократија, правда“ Оливера Ивановића, преноси „Танјуг“. Ивановић је изјавио да се нада ослобађајућој пресуди.

Трочлано међународно судско вијеће, наводи „Танјуг“ почело је са поновним испитивањем централног свједока тужилаштва Исе Мустафе, који је у првостепеном поступку повезао Ивановића са убиством групе Албанаца у јужном дијелу Косовске Митровице током сукоба на Косову и Метохији.

„Са поменутим злочинима немам никакве везе“, истакао је Ивановић пред почетак суђења и додао: „Очекујем ослобађајућу пресуду“.

Он је навео да се нада да ће овај дио процеса протећи много брже него претходни, да неће бити мучан као онај раније и да крају очекује правичну и праведну пресуду, пренио је РТС.

Подсјетимо, Ивановић је у првостепеном поступку осуђен на девет година затвора за ратни злочин током 1999. године у Косовској Митровици, да би након жалбе његових бранилаца, Апелациони суда у Приштини поништио пресуду и суђење вратио на почетак.

Послије одлуке Апелационог суда, Ивановићу је омогућено да буде у кућном притвору, а потом да се у наставку суђења брани са слободе.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here