Насловна Политика Иванов: Постоји рјешење за кризу у Украјини

Иванов: Постоји рјешење за кризу у Украјини

0
ПОДИЈЕЛИ

Шеф руске предсједничке администрације Сергеј Иванов рекао је да још постоје шансе за мирно рјешење кризе у Украјини, али да има мало мјеста за оптимизам када се процјењује тренутна ситуација.

sergej ivanov

„Прије свега, треба да престане артиљеријско гранатирање и да започну прије или касније директни разговори између Кијева и власти Луганске Народне Републике и Доњецке Народне Републике“, рекао је Иванов за руску агенцију Тас с.

„Погоршање ситуације у Украјини не само да је жалосно већ и чудно. Руски предсједник Владимир Путин послао је писмо у којем предлаже повлачење тешког наоружања и на то није било одговора с тим што је Пјотр Порошенко (председник Украјине) отишао у Давос и издао наређење да се гранатира“, рекао је Иванов.

Украјински предсједник Петро Порошенко је тек јуче, 26. јануара, дао писмени одговор на предлог руског предсједника Владимира Путина од 15. јануара да се тренутно повуче тешко наоружање са линије раздвајања у Источној Украјини, саопштила је раније данас прес служба Кремља, не наводећи шта стоји у Порошенковом одговору.

Руски предсједник је у понедељак и у суботу разговарао телефоном с њемачком канцеларком Ангелом Меркел и француским предсједником Франсоа Оландом, преноси Тас.

У овим разговорима Путин је истакао како је узрок погоршавања ситуације у Источној Украјини курс власти у Кијеву у правцу насилног рјешења за Донбас, стоји у саопштењу прес службе Кремља.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here