Насловна Политика Иванов: Горко смо разочарани са НАТО и ЕУ

Иванов: Горко смо разочарани са НАТО и ЕУ

1
ПОДИЈЕЛИ

Македонски предсједник Ђорђе Иванов критиковао је данас Европску унију и НАТО због застоја у евроатлантским интеграцијама Македоније рекавши да су дјелимично одговорни за политичку кризу у тој земљи.

„Ми смо 2008. били на прагу чланства у НАТО, а 2009. смо добили први позитиван извјештај и препоруку за почетак преговора са ЕУ“, рекао је Иванов у годишњем обраћању нацији, преноси Танјуг позивајући се на АФП.

У таквим околностима, како је додао, институције одговорно и брзо примјењују реформе, а грађани живе са очекивањем да је европска будућност надомак руке.

„А онда, на врхунцу наших напора, очекивања и оптимизма, горко смо разочарани“, нагласио је Иванов.

Он је затражио од ЕУ да „престане да блокира нашу будућност“ и дјелимично окривио Унију и НАТО због тренутних политичких проблема у Македонији, преноси АФП.

„Умјесто датума за преговоре, ми смо блокирани. Умјесто чланства у НАТО, ми смо игнорисани. Умјесто да будемо награђени, ми смо кажњени“, рекао је Иванов.

„Неодговорно понашање ЕУ и НАТО према Македонији неминовно се одражава на нашу унутрашњу политику“, рекао је македонски предсједник и додао да је реформски замах изгубљен, а да су односи између политичких партија постали напети.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here