Насловна Политика Иванић: Наредни сати битни за дугорочну стабилност БиХ

Иванић: Наредни сати битни за дугорочну стабилност БиХ

0
ПОДИЈЕЛИ

Британски предлог резолуције о Сребреници у СБ УН дубоко је поделио БиХ, али и међународне институције, рекао је председавајући Председништва БиХ Младен Иванић.

MLADEN IVANIC

Он је нагласио да ће наредни сати бити битни не само за тај документ него за дугорочну стабилност БиХ.

Иванић је поводом догађаја у СБ УН, која је поподне требало да расправља о резолуцији о Сребреници, али је одложена за 21 сат, казао да све што се догађа указује на осетљивост ове теме.

„Све што се догађа око резолуције и ове седнице показује колико смо били у праву ми који смо својевремено упозоравали, посебно амбасадоре, да је ово ствар око које се Босна и Херцеговина, али не само она може поделити”, рекао је Иванић за бањалучку Алтернативну ТВ.

Он је изразио наду да ће наредних неколико сати утицати да сви који се баве овим послом у Савету безбедности, посебно аутори резолуције, а то су Британци, дођу памети и схвате да је ово ствар која је давно превазишла неку локалну употребу и да је у питању један, како је рекао, изузетно озбиљан догађај.

Иванић се нада и да ће аутори резолуције разумети и сами одустати од насилног спровођења и инсистирања на овој резолуцији.

Иначе, Председништво БиХ није постигло консензус о британској резолуцији о Сребреници. Иванић је, наиме, од Савета безбедности тражио да не разматра тај документ, а бошњачки члан колективног шефа државе Бакир Изетбеговић га је подржао.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here