Насловна Друштво Иванић доводи војнике и војни оркестар на прославу Дана РС

Иванић доводи војнике и војни оркестар на прославу Дана РС

0
ПОДИЈЕЛИ

Председавајући Председништва БиХ Младен Иванић потврдио је за АТВ да ће 40 припадника Оружаних снага БиХ и војни оркестар Бања Лука бенд, 9. јануара бити на бањалучком Тргу Крајине.

Управо толико војника Иванић захтева да буде у Почасној јединици на коју има право и која би требало да га прати у складу са његовим протоколом, наводи та телевизија. Толико војника Оружаних снага тражио је и председник РС на паради поводом обележавања Дана Републике.

024dc-dodik-pobjedili-smo

Сви војници носиће униформе Оружаних снага, Иванић је потврдио за АТВ која наводи да је он тражио и да имају наоружање што ће се највероватније и десити, иако о томе још није желео да говори.

Како каже, не жели ни да даје изјаве и подсећа да је обећао да ће 9. јануара у Бањалуку довести војнике Оружаних снага БиХ.

Изјаве на ту тему у суботу није давала министарка одбране Марина Пендеш која је само у краткој изјави честитала Божић православним верницима.

Решење Младена Иванића које је открио за АТВ наговештава и саопштење које је стигло из Министарства одбране и у којем не пише децидно ко ће, а ко неће доћи на Дан Републике.

„Министарство одбране БиХ је у погледу извршења захтева председавајућег Председништва БиХ затражило да Председништво донесе коначну одлуку у контексту писма НАТО штаба, према којој би се ангажовање Оружаних снага 9. јануара сматрало кршењем одредби Устава БиХ и Дејтонског мировног споразума“, наводе из Министарства одбране БиХ.

Председништво БиХ не треба да се изјашњава о захтеву председавајућег, он на то једноставно по Уставу има право. Већ у понедељак у Бањалуку ће стићи један број војника, оних који чине војни оркестар, наводи АТВ.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here