Насловна Политика Иванић: Бошњаци да не покушавају ревизију тужбе против Београда

Иванић: Бошњаци да не покушавају ревизију тужбе против Београда

1
ПОДИЈЕЛИ

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић сматра да бошњачки политичари неће успјети у намјери да покрену ревизију тужбе за геноцид против Србије пред Међународним судом правде и да би било боље да то и не покушавају.

„Мислим да они у томе неће успјети и боље би било и не покушавати“, рекао је Иванић новинарима у Београду, прецизирајући да конкретно мисли на лидера СДА Бакира Изетбеговића и друге бошњачке политичаре.

На питање како се то може „прогурати“, Иванић је рекао да бошњачки представници једино формално-правно могу да се позову на неку одлуку од прије десет година, па да исти агент који их је заступао има право то да уради, али сматра да је то потпуно правно неодрживо и нелогично.

Што се тиче односа Београда и Сарајева, Иванић каже да нема претјерано много оптимизма, јер има пуно ствари које их оптерећују.

Он је додао да је недавна посјета делегације Савјета министара БиХ Београду била веома успјешна и да је то била позитивна ствар у обиљу негативних вијести у региону.
Иванић је оцијенио да над тим односима „висе и неке нове тензије“, а једна од могућих је настојање једног дијела политичара у БиХ, прије свега бошњачких, да обнове тужбу против Србије за геноцид.

Он је рекао да се томе противи, као и сви политичари из реда српског народa, па и из реда хрватског.

„Мислим да би то могао да буде нови увод у кризу, који никоме не би требало да користи“, упозорио је Иванић.

Он истиче да је врло јасно ставио до знања да БиХ не стоји иза једног таквог покушаја и подсјетио да је још прошле године послао писмо Међународном суду правде у Хагу, у којем је навео да око ревизије тужбе нема сагласности.

„Видјећемо шта ће бити резултат“, рекао је Иванић, који у Београду учествује на регионалном скупу о туризму.

(Извор: СРНА, РТРС)

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Onaj, kome se silom na sramotu nameće da je učinio nešto što nije, takav u sebe kaže : tako mi i treba!
    Nije dobro, za nikoga nije dobro, da onaj što ga na pravdi Boga nabeđuju da je najgori, nije dobro kad on sebi kaže, tako mi i treba!!!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here