Насловна Мозаик Ивана Шпановић: Могу даље од 7 метара

Ивана Шпановић: Могу даље од 7 метара

0
ПОДИЈЕЛИ

Српска атлетичарка Ивана Шпановић у интервјуу за Б92 каже да су јој сљедећи циљеви да буде најбоља на свијету и да освоји олимпијску медаљу.

OLYMPIC GAMES-OLIMPIJADA-LONDON 2012-IVANA SPANOVIC

Шпановићева је са 6,98м поставила национални рекорд и била је прва на Европском првенству у Прагу.

„Отишла сам на ЕП са жељом да освојим златну медаљу – није ми било важно колико ћу скочити јер сам знала да, колико год друге дјевојке скоче, имаћу жељу да скочим даље од њих“, рекла је Шпановићева.

„Била сам спремна на седам метара – тренер и ја држимо се тога да увек обећамо мање него што можемо да испунимо. Мислим да могу много даље од чисте седмице, потрудићу се да до СП скочим 7м да улијем себи додатно самопоуздање и да се борим за постоље. Опет, знам да ће бити потребно доста преко седам метара да бих се борила за злато, али што да не, вјерујем да могу“, додала је Ивана у интервјуу на Б92.

Шпановићева је недавно у Малмеу скочила 6,99 метара, али по експерименталном мјерењу (рачунало се од мјеста одраза, не у односу на даску), па тај резултат није званично важећи.

„Значило ми је много, поготово што смо се ове године опредјелили само за три такмичења до Европског првенства. Рачунали смо да са резултатом 6,80-6,90м одем на ЕП. Драго ми је што сам скочила толико, а с друге стране сам се мало плашила јер нисам била на дасци како сам планирала – у трећем покушају сам ризиковала, била сам на центиметар до преступа и освојила сам злато“.

Ивана каже да је потпуно фокусирана на атлетику и да жели да извуче максимум из себе.

„Знам шта сам постигла као јуниорка, али тада сам имала 16, 17, 18 година. Нормално је било да ме у том периоду интересује нешто више, а не само сувопарни тренинг, припреме и одрицања. Када сам прешла у сениорке и видјела да имам потенцијал да освајам медаље и будем међу најбољима, онда сам чврсто ријешила да се посветим томе до краја – да покушам да будем најбоља у Европи и свијету и да освојим олимпијску медаљу“, закључила је Шпановићева за Б92.

ПОДИЈЕЛИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here