Насловна Мозаик ИВ: Тенисерка украла поен (ВИДЕО)

ИВ: Тенисерка украла поен (ВИДЕО)

0
ПОДИЈЕЛИ

Новак Ђоковић често зна да исправи судијске грешке на своју штету, многи фудбалери умију да признају како није био пенал иако судија покаже на бијелу тачку, кошаркаш се „јави“ ако је баш он имао последњи контакт са лоптом… Спорт није само побиједити или изгубити, већ је изузетно важно поштовати фер-плеј, како би такмичење имало смисла и управо на том тесту је пала кинеска тенисерка Лин Жу.

zu

Она се као квалификанткиња домогла главног жријеба Индијан Велса, на старту турнира изгубила први сет са 0:6 од Франческе Скјавоне и потом направила велики преокрет (6:3, 6:3), али је једним потезом поништила све добро урађено.

Јесте судија Али Нили направио превид иако се сцена одиграла близу његове столице, али је Жу морала да одреагује у духу фер-плеја – а није. Био је то сет поен за Кинескињу при вођству 5:3 (40:15) и приликом једне размјене лоптица је након ударца Лин најпре ударила прво у њено поље (што је недозвољено) па тек онда уз огромну помоћ мреже пала у поље италијанске тенисерке. Очигледно је да је Лин Жу била свесна свог поступка.

Међутим, није се много обазирала на истину, већ је судији рекла како је све било регуларно. Убрзо је изједначила у сетовима и потом славила побједу, а Скјавоне није могла да верује шта јој се догодило, па је бурно протестовала.

Потпуно оправдано, јер у спорту нема мјеста таквим потезима.

Казна је Жу стигла врло брзо и то баш од Италијанке, пошто ју је већ у другом колу избацила Сара Ерани.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here