Насловна Политика Италија одбила резолуцију о укидању антируских санкција

Италија одбила резолуцију о укидању антируских санкција

2
ПОДИЈЕЛИ

Сенат Италије одбио је да размотри предлог резолуције опозиционих партија „Покрет пет звезди“ и „Лиге севера“ о укидању санкција против Русије, сазнаје агенција РИА Новости.

Документ који је представио сенатор из партије „Лиге севера“ Паоло Тозато позива Владу Италије да се у свим европским институцијама заложи за укидање санкција против Русије.

Истовремено, у документу се наводи и да је неопходно размотрити питање Крима и Донбаса, као и да треба поштовати норму међународног права и изражену вољу народа демократским путем.

Међутим, Влада Италије је дала негативну оцену на тај предлог, а већина парламентараца је приликом гласања узела ту оцену у обзир и гласала је против резолуције.

„Одлуком да не подржи нашу резолуцију Влада се понела неодговорно, а њен председник Матео Ренци показао се као премијер којем се не сме веровати“, рекао је Тозато након завршетка гласања.

Према његовим речима, санкције против Русије се не смеју игнорисати већ их је потребно истог часа укинути.

Претходно су стални представници земаља ЕУ одлучили да продуже санкције против Русије на још шест месеци, односно до краја године.

2 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  to se tako lako ne ukida.
  Koja vlada ili politicar smije protiv onih koji ih drze na vlasti?
  Ko pita narod I neke partije iz opozicije.
  Vecina tih opozicionih partija igra igru, da bude u igri.
  Nikad se ne zna koji iz opozicije u CG rade za vladu.
  Poslije nekoliko godina, kad bude kasno se pokazu (kao lekic). Ali ne svi.

 2. 0
  0

  Isto tako je bilo i 1999. godine, „Lega Nord“, „Lega Veneta“, „Movimento Sociale“ i još neke desničarske i autonomaške organizacije, kao i komunisti, bili su izrazito protiv agresije na nas, dok su lažni socijalisti i neoliberali, i tada kao i sada na vlasti, bili na strani NATO pakta. Talijani su, izuzimajući Grke, jedini koji su organizovali masovne proteste protiv bombardovanja Srbije i Crne Gore.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here