Насловна Политика Истраживање у САД: Само 10 одсто Американаца за учлањење ЦГ у НАТО

Истраживање у САД: Само 10 одсто Американаца за учлањење ЦГ у НАТО

7
ПОДИЈЕЛИ

Свега 10 одсто Американаца сматра да ће Сједињене Америчке Државе уласком Црне Горе у НАТО бити безбједније, резултати су једног америчког истраживања о спољној политици.

Истраживање које су спровели Центар за националне интересе и Институт Чарлс Кох, а пренијеле Вијести, сугерише да је жеља за новим почетком нарочито присутна у сфери спољне политике у Америци. У многим областима се одговори испитаника слажу са оним што је новоизабрани амерички предсједник Доналд Трамп казао током изборне кампање, док у другим областима велики број Американаца нема снажан став о неким питањима – што је случај уласка Црне Горе у НАТО.

На питање да ли мисле да би пријем Црне Горе у НАТО учинио Америку безбједнијом, 64 одсто испитаника казало је да не зна или није сигурно би их то учинило безбједнијим, преносе Вијести, док је увјерење да их Црна Гора у НАТО не би учинила сигурнијим изразило 26 одсто испитника.

nato-hitler

Подсјећамо да би амерички Сенат требало у јануару да одлучи о евентуалној рафитикацији Протокола о приступању Црне Горе НАТО.

Међутим, да ли ће амерички сенатори допустити Црној Гори да постане 29. чланица НАТО зависи искључиво од тога какав однос Трамп жели са руским предсједником Владимиром Путином, тврди Едвард П. Џозеф, стручњак за спољну политику и за Балкан.

„Ако Трамп жели да задовољи Путина, наговориће републиканце у Сенату да замрзну кандидатуру Црне Горе, а ако жели наговијестити да побољшавање односа не значи прекомјерно попуштање, Сенату ће дати зелено свјетло да одобри придруживање Црне Горе савезу“, истиче Џозеф у чланску за „Форин аферс“.

7 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Свега 10 одсто Американаца сматра да ће Сједињене Америчке Државе уласком Црне Горе у НАТО бити безбједније, резултати су једног америчког истраживања о спољној политици.
  dobro koliko od tih 10% zna gdje smo mi kao drzava?

 2. 0
  0

  Amerikanci pojma nemaju, manje su obavijesteni od nas. Da sto znaju nebi trpjeli vladajucu strukturu koja seje strah , zlo i ratove sirom Planete. Njima je jedino bilo bitno da oni zive komforno, cijena koju covjecanstvo placa nije bitna i ko ce je platiti, samo njih da mimoidje. Zato je kod njih nestalo srednje klase i jedna trecina stanovnistva je postala bijeda i sirotinja.
  To sto oni misle za nas je nebitno. Bitno je sta mi mislimo i hocemo.

 3. 0
  0

  Mi ćemo biti bezbjedniji, u tome je poenta. Oni će imati jednog saveznika više, makar i nejakog, ali saveznika se niko ne odriče. Na kraju krajeva mora se poštovati volja naroda, ne mogu trgovati sa nama, ipak je ovo 21 vijek.

 4. 0
  0

  Oooo kada je bitno ko je u SAD da Cg uđe u NATO , to je važno za nas ovđe u Cg da budemo bezbjedni od ćetnika , islamista , da zabetoniramo nezavisnost , a ameri i ne znaju đe smo , dobise jos jednog saveznika a mi mir , garantovane granice , i nama super .
  A vi ćetnici ste nanovo pukli !

  • 0
   0

   Masja i Komlen , braca po pameti od skole izgleda imaju samo mali odmor! ‘ajte braco opismenite se malo . Ne mozete tako nepismeni da zavredjujete neciju paznju! Nije dovoljno da se nesto, kao busate i da mrzite kulturni svijet! Latite se pravopisa! Ostav’te se krivopisa!

 5. 0
  0

  Najbolje da ameri organizuju referndum po tom pitanju. Crna Gora je isuvise vazno pitanje da bi se o tome polijemisalo na ovaj nachin… 🙂
  Milho ce Thung bi moga da nadglijeda regularnost izbora. 🙂

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here