Насловна Политика Истраживање о предсједничким изборима: Јеремић конкурише Вучићу

Истраживање о предсједничким изборима: Јеремић конкурише Вучићу

1
ПОДИЈЕЛИ

Најновије истраживање Нове српске политичке мисли (НСПМ), објављено у недељнику Време, показује да би према мишљењу 37,9 одсто грађана председнички кандидат власти требало да буде Александар Вучић, док 35,3 одсто сматра да би кандидат опозиције требало да буде Вук Јеремић.

Истраживање је урађено од 23 до 30. децембра 2016. године, телефонским путем на узорку од 1.350 испитаника са територије Србије, без Косова и Метохије.

Према слободном избору, када је реч о предсједничком кандидату власти, после Вучића слиједи Томислав Николић са 20,4 одсто подршке, Ивица Дачић који има подршку три одсто, Расим Љајић са подршком од један одсто и Зорана Михајловић са 0,6 одсто.

Када је ријеч о кандидатима опозиције, према слободном избору, после Јеремића слиједи Саша Јанковић са подршком од 10,4 одсто, Војислав Шешељ са 1,8 одсто, Бошко Обрадовић са 1,3 одсто, Борис Тадић са један одсто, Саша Радуловић са један одсто.

За Николића би гласало 26,5 одсто бирача, са неизјашњенима, док би имао 34,2 одсто подршке без неизјашњених.

Уколико би председнички кандидат власти био Александар Вучић имао би подршку од 39,5 одсто са неизјашњенима, односно 49,3 одсто без неизјашњених, наводи НСПМ.

Ако би се у другом кругу предсједничких избора нашли Томислав Николић и Вук Јеремић, Николић би добио подршку 40,7 одсто бирача, а Јеремић 36,4 одсто.

Ако би Николић у другом кругу био са Сашом Јанковићем имао би подршку 46,1 одсто, док би актуелни омбудсман имао подршку 25,1 одсто гласача.

Уколико би Николић у другом кругу предсједничких избора био са лидером Српске радикалне странке Војиславом Шешељем, за Николића би гласало 45,9 одсто, а за Шешеља 16,4 одсто, показује истраживање НСПМ.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here