Насловна Политика Истрага: У Немцова пуцао Дадајев (ВИДЕО)

Истрага: У Немцова пуцао Дадајев (ВИДЕО)

0
ПОДИЈЕЛИ

Непосредни извршилац убиства политичара Бориса Немцова, према прелиминарним подацима, био је Заур Дадајев, бивши заменик команданта чеченског батаљона „Север“, саопштио је „Интерфаксу“ извор у полицији.dagajev

„Подаци експертизе коју је полиција добила указују да је човек који је пуцао у Немцова био Дадајев“, рекао је извор. Како је казао саговорник агенције то ће се „моћи са сигурношћу потврдити тек када буде нађено оружје убиства“.

За сада Дадајев нерадо комуницира са истражним органима.

„Из његових оскудних исказа закључује се да је организатор злочина био он“, казао је извор.

Према једној верзији, мотиви убиства Немцова су „могле бити оштре изјаве политичара поводом ислама“, казао је саговорник агенције.

„У исто време, полиција је забележила иностране контакте осимњичених за убиство Немцова, због чега се верзија о иностраним траговима активно проверава“, нагласио је он.

Басмански суд Москве је јуче санкционисао хапшење петоро осумњичених по предмету убиства Немцова, укључујући Заура Дадајева.

Опозиционар и бивши потпредседник странке Борис Немцов убијен је 28. фебруара увече у центру Москве. Истражни комитет Русије разматра неколико верзија убиства политичара, укључујући политичке и друге мотиве.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here