Насловна Политика Истрага о Поточарима: Полицајац намерно постављен да направи пропусте

Истрага о Поточарима: Полицајац намерно постављен да направи пропусте

0
ПОДИЈЕЛИ

Истрага о немилим сценама које су се догодиле у Поточарима 11. јула полако се приводи крају и јавност ће ускоро бити упозната са резултатима, најавио је министар безбедности БиХ Драган Мектић, пренели су бањалучки медији.

VUCIC

Мектић је најавио и да ће о детаљима пуцњаве у Поточарима дан уочи комеморације, у којој је учествовао високи функционер Дирекције за координацију полицијских тела БиХ Рахман Алић, разговарати са директором те дирекције Мирсадом Вилићем.

Упознат сам о овом инциденту и са Вилићем ћу детаљно проверити све околности. Истрага о немилим сценама које су се догодиле у Поточарима полако се приводи крају и јавност ће ускоро бити упозната о резултатима„, поручио је Мектић, пренеле су „Независне новине“.

Позивајући се на добро обавештене изворе, медији наводе да су безбедносне структуре БиХ покренуле истрагу против Алића, који је на ту позицију постављен непосредно уочи комеморације у Поточарима.

Истрага против Алића је, наводи се, покренута о разлозима због којих је Алићу поверена ова дужност, посебно након што су откривени детаљи из његове биографије који говоре да пре постављања на место „првог безбедњака“ комеморације није обављао неки сложенији полицијски посао.

Послови безбедносне организације тако осетљивог скупа, којем је присуствовало неколико десетина хиљада људи и десетине високих домаћих и страних државника, никако нису смели да буду поверени некоме ко се први пут сусреће са таквим изазовима„, наводи неименовани извор.

Извор закључује да пролазак премијера Србије Александра Вучића кроз „шпалир“ разјарене руље и чињеница да је само пуким случајем извукао живу главу из Поточара, као и Алићево пуцање из службеног пиштоља у Меморијалном центру дан уочи комеморације, отварају сумњу да је овог полицајца неко намерно поставио за шефа безбедности, знајући да ће све да „упрска“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here