Насловна Друштво Источна алтернатива: Изетбеговић новом апелацијом позива на рат у БиХ

Источна алтернатива: Изетбеговић новом апелацијом позива на рат у БиХ

0
ПОДИЈЕЛИ

Удружење грађана „Источна алтернатива“ Републике Српске упозорава да бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић, најавом подношења нове апелације Уставном суду БиХ за укидање назива Република Српска, изазива рат у БиХ.

Из овог удружења упозоравају да Срби морају бити сложнији, јединственији и хомогенији него икад, јер ови потези Изетбеговића морају бити опомена српском народу да свим могућим средствима мора бранити Републику Српску која је једини гарант његове слободе и да Србима нема живота на простору БиХ без Српске.

У Удружењу оцјењују да је ово јасан сигнал да српски народ мора бити спремнији него 1992. године када је Бакиров отац Алија Изетбеговић кренуо да протјера српски народ са вјековних огњишта са лијеве стране Дрине.

„Бакир по сваку цијену жели да реализује идеје и циљеве које је његов отац дефинисао у књизи `Исламска декларација`, која је идеја водиља и његове политике“, истичу у „Источној алтернативи“.

Предсједник „Источне алтернативе“ Војин Павловић позива српске представнике у заједничким институцијама БиХ да спријече Изетбеговићеве „зле и погубне намјере“.

„Позивам српског члана Предсједништва БиХ Младена Иванића, министре у Савјету министара Игора Црнатка, Мирка Шаровића и Драгана Мектића, као и све остале Србе у заједничкој администарцији да напусте Сарајево, блокирају рад органа БиХ и тако заштите положај и ојачају позиције Републике Српске“, поручује Павловић.

Павловић сматра да су њихово инертно обављање дужности и попустљивост довели до доминације Изетбеговића и његових истомишљеника из СДА над српским представницима.

„Такав однос охрабрио је Изетбеговића да крене офанзивније и на перфидан начин преко правосуђа БиХ да обезвлашћује Републику Српску и да је доведе до уништења, а тиме и до прогона и нове сеобе српског народа“, рекао је Павловић.
Он наглашава да Изетбеговић све гласније и безобзирније пријети и поручује да у БиХ нема мјеста за оне који не слушају шта наређује бошњачка већина предвођена СДА, већ само за круг „бошњачких квазиинтелектуалаца“, који негирају Иву Андрића, Бранка Ћопића и Петра Петровића Његоша.

„То је неприхватљиво за српски народ и мора се спријечити заједничким дјеловањем, јединством и хомогеним отпором српског народа и његовог руководства“, рекао је Павловић.
Лидер СДА Бакир Изетбеговић намјерава да поднесе нову апелацију Уставном суду БиХ у вези са обиљежавањем Дана Републике, али и да оспори назив Република Српска, сазнаје „Еуроблиц“.

(Извор: СРНА, РТРС)

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here