Насловна Друштво Испитати сарадњу Вучићевића са хрватским ДБ

Испитати сарадњу Вучићевића са хрватским ДБ

1
ПОДИЈЕЛИ

Држава мора да истражи од којих тајних служби власник и уредник „Информера“ Драган Ј. Вучићевић добија информације и шта им даје заузврат, сматрају стручњаци.

vucicevic

Подсетимо, Вучићевић је у “Информеру” објавио да је лажне порно-фотографије хрватске председнице Колинде Грабар Китаровић добио од хрватске обавештајне службе. Иако је касније све порекао, тврдећи да је фотографије добио од “свог извора из српских служби безбедности с којим сарађује више од пет година”, отвара се питање са ким Вучићевић заправо склапа дилове и шта нуди за информације које добија.

Ово питање нарочито је важно ако се има у виду репутација „Информера“ да као провладин лист има приступ поверљивим државним информацијама.

Истрага је у овом случају неопходна. Држава мора да открије који извор стоји иза лажних порно-фотографија хрватске председнице. Таква дисквалификација и дугорочно наношење штете Србији води у неку од кривичних одговорности. Манипулација информацијама које штете угледу једне државе врло је опасна и мора се открити ко стоји иза тога„, каже за “Блиц” аналитичар Душан Јањић.

Колико је опасна сарадња Вучићевића са страним обавештајцима и колика је штета нанета Србији у овом случају више је него очигледно. Наша земља је већ данима предмет спрдње у целом региону. Хрватски медији и јавност згражавају се над порнографским текстом „Информера“, називајући Србију национално острашћеном.

Војно-политички аналитичар Александар Радић каже да се за ширење дезинформација које штете угледу и спољној политици државе сада тешко може тражити кривична одговорност, јер су издаја и велеиздаја избачене из кривичног законика, док би за кривично дело шпијунаже морало да се докаже да је Вучићевић некоме одавао поверљиве државне информације.

У Вишем тужилаштву у Београду јуче нису одговорили на наше питање да ли ће испитати шта се крије иза Вучићевићеве сарадње са хрватским обавештајцима.

Ни Вучићевић јуче није желео да одговори на питање “Блица” са ким то сарађује.“Одговор ћу дати кад ми се “Блиц” извини што ме је оптужио да сам саучесник у убиству Зорана Ђинђића „, рекао је Вучићевић.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here