Насловна Политика Исламисти пријете Републици Српској

Исламисти пријете Републици Српској

0
ПОДИЈЕЛИ

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач каже да у МУП-у имају сазнања са терена о постојању организованих група радикалних исламиста у БиХ.

islamisti

 Он је додао да у МУП-у раде на томе да оне буду стављене под контролу, да би били спремни да према њима дјелују превентивно, а ако затреба, и репресивно.

,, Ми морамо да обратимо пажњу и усмјеримо све наше могућности и ресурсе на спречавање таквих група да направе слична дjела у Републици Српској или уопште у БиХ“, казао је Лукач за „Независне новине“.

Лукач је истакао да су многе радикалне групе у свијету повезане са радикалним исламистима, али да то не треба везати са муслиманима као народом или са Бошњацима у БиХ.

Он је најавио и корјените организационе и кадровске промјене у МУП-у РС јер се ради о ресору битним за њен опстанак, даље јачање и напредовање, додавши да су први кораци ка промјенама већ направљени.

 Посебно битан сегмент је Специјална јединица која мора бити јака, са стручним људима, јер се ради о ударној снази МУП-а, рекао је Лукач.

МУП мора бити такав да може да одговори свим изазовима које носи предстојеће вријеме, а које није нимало лако, и то у смислу одбране, на првом мјесту грађана, њихове имовине и безбједности а такође, у сваком смислу, одбране Републике Српске и њених интереса, закључио је министар.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here