Насловна Друштво Исламска држава преузела одговорност за напад у Истанбулу

Исламска држава преузела одговорност за напад у Истанбулу

0
ПОДИЈЕЛИ

Исламска држава је преузела одговорност за напад у ноћном клубу у Истанбулу у новогодишњој ноћи, када је убијено 39 особа.

У наставку операција које Исламска држава спроводи против Турске, „херојски војник калифата напао је један од најпознатијих ноћних клубова у којем хришћани славе њихов богохулни празник“, каже се у саопштењу које је ова група објавила, преноси Би-Би-Си.

И пре него што је ИСИС преузео одговорност, турске власти су претпостављале да се ова група налази иза напада. Дневни листови Хуријет и Карар наводе, позивајући се на неименоване безбедносне званичнике, да су власти утврдиле да је нападач дошао из централноазијске земље и да се верује да је или из Узбекистана или Киргистана, наводи Н1.

У нападу у клубу у Истанбулу убијено 39, а рањено 69 особа
Полиција је установила сличности с нападом на истанбулском аеродрому Ататурк у јуну и истражује да ли је иста ћелија Исламске државе извела оба напада.

Нападач који је још у бекству, убио је полицајца и још једну особу испред дискотеке Реина у недељу ујутру око 1.15 часова, а затим је ушао у клуб и насумично пуцајући убио још 37 људи и ранио више од 70. Готово две трећине жртава су странци, многи из блискоисточних земаља, подсећа Н1.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here