Насловна Политика Исламска држава: Нова карикатура је екстремно глуп чин

Исламска држава: Нова карикатура је екстремно глуп чин

0
ПОДИЈЕЛИ

Радио Исламске државе оцијенио је да је то што је лист „Шарли ебдо“ на својој насловници поново објавио карикатуру пророка Мухамеда “екстремно глуп“ чин.

isil-dzihad-muslimani_1

„Шарли ебдо је поново објавио карикатуре у којима се вријеђа пророк и то је изузетно глуп акт“, наводи се у саопштењу Радија Ал Бајан џихадиске групе који се емитује у областима под њиховом контролом у Сирији и Ираку, пренијела је агенција АФП.

И званични Техеран је осудио објављивање нове карикатуре пророка Мухамеда на насловници данашњег издања француског сатиричног магазина Шарли ебдо и навео да је то „увредљиво и провокативно“.

„Насловница француског магазина провоцира емоције муслимана и вријеђа њихова осјећања широм свијета и могао би да буде искра пламена значараног круга екстремизма“, упозорио је портпарол иранског министарства иностраних послова Марзиех Афхам, додаје АФП.

Британски радикални проповедникм Анђем Шудари, који је наводно повезан са више милитантних група, огласио се на интернету и навео да је у питању „блатантна провокација“ и „изазивање рата“.

Нови број сатиричног листа Шарли ебдо изашао је данас, недјељу дана послије напада исламских терориста на редакцију тог недјељника у Паризу, када је убијено 12 особа и неколицина рањена.

Штампан је у тиражу од три милиона примјерака, а у Француској је разграбљен на киосцима.

Иако је међу муслиманима у Француској раширено мишљење да тај сатирични магазин етикетира и изопштава муслимане, Арапски свјетски институт у Паризу пружио је пуну подршку солидарности кампањи „Ја сам Шарли“ која је покренута као симбол отпора терору.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here