Насловна Друштво Исламиста убио четири маринца и ранио три особе

Исламиста убио четири маринца и ранио три особе

0
ПОДИЈЕЛИ

Америчка медијска кућа ЦНН јавила је да су четири особе убијене, укључујући и нападача, а три рањене у оружаним инцидентима у Чатануги у савезној држави Тенеси.

pistolj-dete

Пет људи је убијено, укључујући четири маринца и нападача у данашњем нападу на два војна центра у месту Чатануга у америчкој држави Тенеси, објавили су званичници. По наводима званичника, троје људи је рањено, међу којима један војник и један полицајац.

Оружани напад догодио се данас у два војна центра за регрутацију у Чатануги. Напад је почео око 10.30 пре подне по локалном времену у једном регрутном центру где је нападач испалио 20 метака и побегао, рекао је један очевидац. Нападач се затим одвезао аутомобилом до другог регрутног центра и из брзометне пушке запуцао на маринце, рекао је сведок напада.

Нападач је идентификован као Мухамед Јусуф Абдулазиз.

Шеф полиције Чатануге рекао је да се напад третира као „акт домаћег тероризма“; и да је тај човек „брутално и безобзирно напао припаднике оружаних снага“.

Према подацима телевизије Фокс њуз, пуцњава је вођена у два објекта Оружаних снага САД, на растојању од неколико километара. Саопштено је раније да је нападач ликвидиран.

„Знамо да су најмање четири особе које су погинуле у пуцњави биле жртве напада. Такође знамо и да је нападач убијен на лицу места“, изјавио је мајор Енди Берк на конференцији за штампу.

Резиденција гувернера државе Тенеси у Нешвилу, Капитол и војни меморијални комплекс стављени су под јачу заштиту након пуцњаве у Чатануги.

Председник Сједињених Америчких Држава Барак Обама обавештен је о ситуацији и ФБИ ће бити укључен у истрагу.

Град Чатануга налази се дуж реке Тенеси и северно од границе са Џорџијом.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here