Насловна Политика Ирена Радовић нови министар просвјете

Ирена Радовић нови министар просвјете

4
ПОДИЈЕЛИ

Irena Radovic 01

Амбасадор Црне Горе у Француској Ирена Радовић биће нови министар просвјете, сазнаје „Дан” у врху владајуће коалиције.

Радовићевој истиче амбасадорски мандат, а на мјесто министра формално ће наслиједити Славољуба Мига Стијеповића, који је изабран за градоначелника Подгорице.

Влада је јуче донијела одлуку о опозиву Ирене Радовић са мјеста амбасадора у Паризу.

Рјешење да Радовићева буде нови министар усаглашено је у врху власти, а нови амбасадор у Француској биће Драгица Понорац, досадашњи директор Дирекције за Африку, Блиски исток, Азију, Аустралију и Пацифик у Министарству вањских послова и европских интеграција.

Како је „Дан” раније писао, главни кандидати за министре културе и финансија су Александар Богдановић и Милан Дабовић. Као главни кандидат за новог министра здравља фигурира Будимир Шегрт.

Иако је преговори о анексу коалиционог споразума о вршењу власти на државном нивоу између ДПС-а и СДП-а требало да буду настављени данас, због обавеза челника обје странке то је одложено за идућу седмицу. Кадровска реконструкција у извршној власти неће бити обухваћена анексом, на захтјев премијера Мила Ђукановића.

4 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Мислим да је још увек г-ђица, а што се академских признања тиче куд ћеш већих од чланске карте. Зна се које. Градске библиотеке сигурно не.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here