Насловна Политика ИО Демос: Незаконито понашање Лекића улази у завршну фазу

ИО Демос: Незаконито понашање Лекића улази у завршну фазу

2
ПОДИЈЕЛИ

Хајдучија, незаконито и нестатутарно понашање Предсједника Демоса улази у завршну фазу. Приватизација страначких органа и њихових надлежности постала је у само тридесет дана друго име за господина Лекића, стоји у саопштењу Извршног одбора Демоса које потписују дипл. правник Саво Шофранац, дипл. правник Бранка Бешовић, дипл. правник Жељко Фуртула и правник Маја Милошевић.

„Након што је, наводно, на сједници Предсједништва распустио Извршни одбор и ‘смијенио предсједника’ којега је изабрала Скупштина Демоса и која га једино може разријешити, Миодраг Лекић је кренуо и у брутално кршење законских прописа и то не скривајући биће кривичних дјела, казали су чланови Извршног одбора Демоса и додали:

„Готово невјероватно али нажалост и истинито да је сам, а не орган који је за то искључиво надлежан, расписао конкурс за попуну радних мјеста, од којих нека нијесу упразњења, пошто је претходно наговорио дио оних који су били ангажовани уговором о раду на рок од 6 мјесеци, да не прихвате чак ни годишњи одмор. Губећи позицију у Демосу господин Лекић хоће да му остави у наслеђе незаконитости које ће нас коштати на суду. Чак је мимо овлашћења расписао оглас и за попуњена радна мјеста, као и за непостојећа радна мјеста, што апсурд и објављени конкурс/оглас чини ништавним у поступку пред судом. “

Неће одговарати само Демос за смишљене кривичне радње већ и Лекић као овлашћено лице

„Без одговорности, бахато кршећи Статут и законе, господин Лекић се понаша онако како не би смио и могао ни један опозиционар – нико ко се и један дан борио за право и правду…,“ наводе чланови ИО Демоса и истичу:

„Једно ипак мора знати: неће одговарати само Демос као политички субјекат за ове смишљене кривиче радње него и он лично као овлашћено лице, без обзира што након 27-ог августа неће више бити предсједник.“

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Koja panika kod bivseg predsjednika izvrsnog odbora vec je osvanulo na portalima da ne klepio Demos za 200000 evra i blokirao racun partije i on bio ministar policije smjesno, tragikomicno i tuzno i na srecu da se otkrio prije izbora za predsjednika drzave inace sve sto bi dogovarali Milo bi znao preko njega!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here