Насловна Политика Инвестиције празна прича – скрећу пажњу са лажних Милових обећања

Инвестиције празна прича – скрећу пажњу са лажних Милових обећања

1
ПОДИЈЕЛИ

Milo Djukanovic - Dusko Markovic 03

Јавним огласом за подстицање директних инвестициција, којим је предвиђена подршка од три до десет хиљада евра за инвеститоре који отварају минимум 20 радних мјеста, представља покушај Владе да скрене пажњу са обећања премијера Мила Ђукановића о отварању 40 хиљада нових радних мјеста, оцијенио је независни посланик Младен Бојанић.

Он је нагласио да одобрава сваки вид подршке за економски напредак, али је истакао и да на основу дугогодишњег искуства зна да Влада то ради погрешно.

Тако је бачен 181 милион евра гаранција за наводну четворогодишњу подршку појединим предузећима. По тадашњој калкулацији тај новац је требало да значи 18 хиљада нових радних мјеста. Међутим, свима је јасно да од тога нема ништа. Узалуд су бачене паре на пропале компаније које су све до једне отишле у стечај, а гаранције за њих су платили грађани“, нагласио је Бојанић.

bojanic-mladen1

Он је казао да више нико не вјерује у обећања власти, а нарочито не у она која се односе на отварање нових радних мјеста.

Видимо да је Влада на издисају, а још се не испуњава обећање премијера о отварању 40 хиљада радних мјеста. Константно се измишљају нова обећања како би се закамуфлирала стара која су, наравно, неиспуњена. Новим кредитима пеглају старе дугове, а обећањима нам замагљују очи и тјерају нас да заборавимо на претходна“, сматра Бојанић.

Лидер Радничке партије Јанко Вучинић тврди да је подстицај за инвеститоре који отварају нова радна мјеста само празна прича и мртво слово на папиру. Према његовом мишљењу, актуелна ситуација у држави иоказује да се дешава супротно ономе што причају, односно да се у свакој другој фабрици затварају радна мјеста.

Janko Vucinic

Обишао сам раднике фабрике „Бјеласица Рада” у којој се затвара скоро 60 радних мјеста, а људи на улици морају да моле за основна права која им по закону ирипадају. То је права слика наше државе, а не подстицај за отварање нових радних мјеста. Досад смо се увјерили да власт све ради погрешно и ради само у интересу појединаца, никако грађана. То показује и чињеница да сс буквално на седмичном нивоу уводе стечаји у велике компаније као што су Вектра Бока, Јадранско бродоградилиште у Бијелој, а раднике шаљу кући. Толико о великим обећањима да ћемо имати на хиљаде нових радних мјеста, и томе да Влада подржава такав посао. Чињенице и догађаји нам говоре да није тако и док је год ова власт никада неће бити другачије„, оцијенио је Вучинић.

Он је нагласио да подршка може бити и својеврсан мамац за инвеститоре.

Ипак, поштеним инвеститорима који раде по закону јасно је да у Црној Гори немају шта да раде и траже, јер прођу као боси по трњу. Јасно им је Црна Гора врви од криминала и корупције која је укључена у сваки стечај и приватизацију, тако да поштени инвеститори махом напуштају нашу државу. Са друге стране, имамо сумњиве инвеститоре које Влада и те како подржава и којима се додјељују разне гаранције и повластице, без обзира што се налазе са друге стране закона“, нагласио је Вучинић.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here