Насловна Политика Инвазија мишева у највећој робној кући на свету

Инвазија мишева у највећој робној кући на свету

0
ПОДИЈЕЛИ

robna kuca patis

Чувена француска робна кућа Галери Лафајет суочава се са правом најездом мишева.

Са својих 70.000 квадратних метара комерцијалног простора и 25 милиона посетилаца годишње, Галери Лафајет је највећа робна кућа у Европи.

Оно што, међутим, јавност не зна је то да простор под њеном 100 година старом стакленом куполом врви не само од купаца већ и мишева.

„‘Централа’ им је у кухињи кафеа Лафајет и у мензи за запослене“, казала је Корин Висбек, представница Галери Лафајета.

Видео снимак, на ком се виде мишеви како безбрижно тумарају кроз продавницу, постављен је на ЈуТјубу под насловом „Мућкалица у Галери Лафајету“, као алузија на истоимени цртани филм из 2007. у којем су мишеви главни јунаци.

Изгледа да су париски мишеви посебно интелигентни, јер вешто успевају да избегну „минско поље“ клопки којих има свуда у робној кући.

„На све стране смо поставили клопке, у одељењу са ципелама, у складиштима, па чак и у новогодишњем излогу“, навела је у изјави за лист Паризијен Висбек.

Управа париске робне куће тврди да чини све да се реши незгодних глодара који су се толико намножили да представљају праву пошаст и опасност по здравље како запослених тако и купаца.

„Ово је стара зграда и проблем је тешко решити“, истакла је Висбек.

Стручњани за дератизацију процењују да у Паризу живи око шест милиона мишева – „Има их свуда. У зградама, продавницама, у ексклузивним ресторанима, у Јелисејској палати, у палати Матињон (резиденцији француског премијера)“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here