Насловна Друштво Интервју који враћа савест свету: Србија објавила прва у Европи (ВИДЕО)

Интервју који враћа савест свету: Србија објавила прва у Европи (ВИДЕО)

2
ПОДИЈЕЛИ

Књига „Интервјуи са Владимиром Путином“, базирана на истоименом филму познатог америчког режисера Оливера Стоуна, угледала је светлост дана у Србији. Књига се може наћи на трафикама и у свим боље снабдевеним књижарама.

Књига, у коју су ушли делови текста који нису стали у четворосатни филм, пружа увид у Путинов лични и професионални живот, а временски и тематски се дотиче Путиновог одрастања у доба комунизма, његовог успона на власт, односа са четири америчка председника и његових изненађујућих ставова о тренутним америчко-руским односима.

Открићете шта је Путин сазнао о својој породици тек када је постао руски председник, како се изборио са моћним тајкунима, колико су за пад Русије криви Горбачов и Јељцин и како је успео да врати Русију на светску мапу.

Разговор двојице великана је током целог интервјуа учтив, а Стоун на крају изјављује да руском председнику пружа прилику да изнесе своју страну приче.

Оливер Стоун и Владимир Путин, очи у очи!

10 дана дружења, 4 путовања, 19 сати снимљеног материјала, 4 сата филма…Сведочанство једног времена. Нашег времена!Интервју који је поделио свет!

Geplaatst door Ruske knjige na srpskom jeziku op zaterdag 26 augustus 2017

Међутим, ово није разговор једнаких: Стоун је уметник жељан да открије контрадикторности и скривене мисли, док Путин отворено ставља до знања да је потпуно свестан своје позиције врховног вође друге по величини светске војне силе, и да његове речи имају последице које надалеко превазилазе потребе занимљивих филмских остварења. Па ипак, постоји јасно обострано, ако не и обазриво, поштовање између њих двојице, што даје истински увид у ум како владара тако и уметника.

Интервју почиње у време када су само малобројни очекивали победу сада актуелног председника САД Доналда Трампа. Током последње сесије, Стоун упорно наводи Путина да заврши интервју у стилу интелектуално агресивног документарца, верујући да ће добити одговоре на нека питања. Да ли је Путин зависник од моћи? Да ли себе види као неопходног учесника руске историје? Да ли је тако велика моћ коју поседује покварила његову визију? Ово није први пут да се отварају овакве теме, али док је раније изгледало да их Путин прихвата, сада је, он то отворено каже, не само схватио да његове идеје не припадају западној публици, већ да их једностaвно неће чути.

На крају трећег интервјуа, Путин пита Стоуна да ли је икада био тучен. Стоун га уверава „О, да, много пута“, на шта Путин одговара, мислећи на планирано приказивање документарца: „Онда то неће бити ништа ново, јер ћете настрадати због онога што намеравате да урадите“. Стоун одговара: „Знам, али вреди… Да пробам да донесем мало мира и савести свету“.

Извор: Спутњик

ПОДИЈЕЛИ

2 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Интервју који враћа савест свету: Србија објавила прва у Европи (ВИДЕО)

  sto bi ov,nema novca iz EU,a MMF skup,jos jedan Vuckov gaf?

 2. 0
  0

  istina je najbolji lijek za sve,bez obzira sto se istinom kod zapadnih politicara nista ne postize ,medjutim kod naroda pomocu alternativnih medija itekako.
  Tako recimo niko ne pominje kao se Rusija ko naslednica SSSR-a odnosi prem svojim duznicima ili dijelu duga koji su uglavnompruzeli.
  Da li je iko saopstio da je Rusija vratili poslednji dug iz doba SSSR Bosni i Hercegovin ,nije!Javio je to ministra finasija proslog utorka,sta to znaci da je Rusija ovom ratom B i H vratila zadnji dug od 100 milijardi $ svojim duznicima,koji su iznoslili105 milijardi.
  Istovremeno je Rusija kao naslednica SSSR oprostila svojim povjeriocima 100 miljardu $ duga,od kojih su 2/3 iz doba SSR.Te stvari se precutkuju

  Raspadom SSSR 1991 godine je bilo dogovreno da Rusija vrati 61,34% od ukupnug duga Ukraina 16,37% i Bjelorusija 4,12%
  Estonija Litvanija Letonija Azarbedzan Moldavija Turkmenistan i Uzbekistan nijesu potpisale ovaj ugovr,.shodno tome Rusija je naknado preuzela 1994 godine dugove ovih novonastalih zemalja.
  Nakon puca u Kijevu 2014 godine novi rezim u Ukraini je prijetio da ce preuzeti rusku imovinu u Ukraini,medjutim tada je Moskav podsjetila nove lakeje u Ukrainina dug od 20 milijardi 4 koje Ukraina ima kod Rusije,pa ako oni hoce da otimaju imovinu neka to urade ali prvo moraju da svojdugove izmire.dakle Moskav nije Rusija samo sve dugove preuzela nego i garancija za kamate kod pariskog kluba krddite iu USA i UK.
  I ne samo to tako je Rusija oprostila dug Kubi od 30 milijardi $,Iraki 21 milijardu $,Avganistanu 11 milijadi $ plus raznih kredita africkim zemljama u visini 20 milijardi $.Sve u svemu Rusija je oprostila ovim zemljam100 milijardi $
  Na ovim brojevima se vid snaga Rusije i korektnost njene politike i narvano Vladimar Putina kao prve licnosti Rusije.
  Ako se samo malo povatimau proslot na Zapad ,podjimo od Njemacke koja je svoju dug iz 1918 godine vratila tek 2010 godine,sto reci za kmunisticku neman kod nas u Jugolsaviji gje je to bio i uzrok njene propast a Srbija i danas sto je normalno vraca dugove i za Kosovo i metohiju

  Svojom poslednjom ratom Bosni i Hercegovin Rusija je pokazala da je ozbiljan drzav i da u buducnosti ako bude trebal lako moze dici i vartiti kredit bilo kome i bilo kada,kako stoje stvari sa Montengrom i njenim zaltnim rezervama koje su tako ogromne koliko i vjencanica malde Kaliceve nevjeste!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here