Насловна Друштво Интернет повезан с депресијом?

Интернет повезан с депресијом?

0
ПОДИЈЕЛИ

Kineska kontrola interneta, foto 2

Научници тврде да људи који много времена проводе на интернету имају веће шансе да оболе од депресије.

Психолози универзитета у енглеском граду Лидсу открили су да људи који много времена проводе на друштвеним страницама или на страницама на којима „ћетују“ заправо мање времена проводе у стварним друштвеним интеракцијама, што би могло имати штетне последице по њихово ментално здравље.

Тим научника проучио је како група од 1.319 људи узраста од 16 до 51 године користи интернет, а добијене резултате су упоредили с нивоом изражености симптома депресије, пише портал Мој доктор.

Они су открили да је 1,2 одсто учесника тог истраживања, углавном млађих, зависно од интернета и да ти корисници имају умерене до јако изражене симптоме депресије.

Докторка Катриона Морисон, вођа истраживања је упозорила да замена нормалних друштвених интеракција интернетом може да упућује на психолошке поремећаје попут депресије и зависности.
„Наше истраживање указује да је прекомерно коришћење интернета повезано са депресијом, али не знамо шта се прво јавља – да ли интернет привлачи депресивне или је узрок депресије“, објаснила је др Морисон.

Симптоми депресије разликују се од особе до особе, али укључују проблеме са спавањем, летаргију, очај, смањен апетит, плачљивост, раздражљивост и проблеме с концентрацијом.

ПОДИЈЕЛИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here