Насловна Насловна Иницијатор Брегзита Србима: Бjежите од ЕУ!

Иницијатор Брегзита Србима: Бjежите од ЕУ!

3
ПОДИЈЕЛИ

„Било је ово и те како дуго путовање… сада је ту 17 милиона људи који су гласали за Брегзит“, рекао је лидер Странке за независност Велике Британије из кампање за излазак из ЕУ Најџел Фараж.

Према његовим ријечима, евроскептичне партије широм Европе сада говоре о напуштању ЕУ као никада прије, наводећи Холандију, Данску и Шведску.

„ЕУ умире. Надам се да смо избили прву циглу из зида“, наводи лидер „Напусти“ кампање.

Фараж наводи и да је потребно да преговори о изласку почну што прије, као и да 24. треба прогласити за национални празник – Дан независности.

„Постоји 183 земље у свијету које славе Дан независности. Сада можемо да постанемо 148 земља“, истиче он.

eu-zica-rojters_f

Бјежите од ЕУ!

Један од најпознатијих евроспектика и покретача Брегзита, Најџел Фараж, поручио је прије неколико мјесеци у интервјуу „Недељнику“ да би улазак Србије у ЕУ представљао катастрофалан сценарио за ту земљу.

Он је тада нагласио да политичке елите и лидери у Србији инсистирају на приближавању Бриселу „само зато што им прија да себе виде поред Меркелове, док испијају шампањац на гала самитима“.

„Изгубићете контролу над сопственом земљом. Не сумњајте да ћете уласком у ЕУ изгубити најврједније људе, јер ће млади професионалци напустити Србију у потрази за бољим пословима и бољим шансама негде другдје“, рекао је Фараж и додао да „српски закони неће бити српски“.

„Нећете уживати у демократском праву да промијените власт ако вам се не свиђа, јер ће се одлуке о вашим животима доносити у Бриселу, а не у Београду“, закључио је предсједник УКИП-а и један од најзаслужнијих што је Велика Британија на референдуму рекла „не“ Бриселу.

A demonstrator protests against the EU treaty of Lisbon in front of the Jeronimos Monastery in Lisbon

Симболика: ЕУ се распада на дан распада СФРЈ

„Прије тачно четврт века, Хрватска и Словенија су прогласиле независност и то је аминовао један Енглез, лорд Карингтон, потписавши смртну пресуду Југославији, а данас се распада Европска унија и ја то гледам по принципу ‘све се враћа’, изјавио је за „Ало“ Владислав Јовановић, некадашњи југословенски шеф дипломатије.

Он је нагласио да су ове промјене добре за Србију, јер ће „Брисел сада бити заокупљен другим стварима, што значи да ће се смањити притисак око Косова и других питања“, али је и најавио распад Британије као веома могући сценарио, укључујући независност Шкотске, али и уједињење Ирске, Сјеверне Ирске, а можда и Велса.

„Европска унија је сада задобила ударац у плексус који ће тек касније показати све своје последице, иако су прве реакције политичара попут Ангеле Меркел веома уздржане“, рекао је Јовановић.

3 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Svi smo ukapirali da radi par privilegija nasi drzavnici hoce I silom u Evropu. Da bi smo se pitali i čula se naša volja potrebno je prvo da imamo vladu koja će predstavljati ovaj narod a ne svoje interese i prva dva koljena rodbine.
  I Evropa nam govori da ništa ne valja. Ali mi smo izgleda pametniji….

 2. 0
  0

  Mogli bismo učiti na tuđim greškama a mi ne umijemo ni na svojim. Pametni izlaze i bježe iz ropstva, samo nas naša vlada vodi ka „srecnoj buducnosti“, u ropstvo. Sve nam se odvija pred ocima, ali kao sto kaže Anonimni prvo nam treba Vlada koja će zastupati volju ovih građana.

 3. 0
  0

  koliko su goBana dudljani pojeli o „velikosrpskoj“ „okupaciji“, a sad im ne smeta sto su jedna obicna kolonija koja nema pravo ni svojim imenom da se zove. gazde su vam nametnuli novi jezik sa 2 slova, novu vjeru, novu istoriju, nove velikane (sekula drljevic i serbo rastoder umjesto Njegosa i Marka Miljanova, adnana cirgica umjesto Vuka Karadzica). srecno vam dudlani/homoseksualci…

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here