Насловна Друштво Индија: У пуцњави у полицијској станици седам мртвих

Индија: У пуцњави у полицијској станици седам мртвих

0
ПОДИЈЕЛИ

Индија је данас појачала безбедност на граници са Пакистаном, пошто су наоружани нападачи упали у полицијску станицу у граду Динанагар, око 20 километара од границе, где је у пуцњави погинуло најмање седам људи.

INDIJAAAAAAAAAAAA....

Према агенцији АФП убијена су три полицајца и три цивила, док Ројтерс наводи са су убијена два полицајца и четири цивила, позивајући се на изворе из полиције.

Портпарол владе Панџаба Харчаран Бајанс рекао је да су двојица убијених били милитанти, а није било познато да ли су осталих пет из полиције.

Портпарол полиције са лица места рекао је да је видео како један припадник снага безбедности пуца, а најмање шест особа је повређено током опсаде, пренеле су агенције.

Мушкарци, обучени у војне униформе крили су се у околним касарнама, у округу Гурдаспур. На телевизији је могла да се чује пуцњава када су снаге безбедности окружиле полицијску станицу.

Федерални министар унутрашњих послова навео је у својој поруци на Твитеру да је шефу индијских пограничних снага безбедности наложио да појача будност на граници и изразио уверење да ће ситуација ускоро бити под контролом. Министар је навео да су се командоси придружили полицијској операцији.

Гурдаспур се граничи и са проблематичним државама Џаму и Кашмир, док матични Панџазб има своју историју тероризма. Индија оптужује свог старог непријатеља – Пакистан да обучава и наоружава милитанте у тим областима, што Исламабад негира.

Група од око пет нападача дошла је у белом марути-сузукију, обучена у војне унформе, рекао је Бајанс. Виши полицијски службеник Динкар Гупта је рекао да верује да су нападачи дошли из индијског дела Кашмира, где су отели аутомобил, затим запалили аутобуску станицу и упали у полицијску станицу.

Пронађено је и пет бомби на прузи у тој држави, што указује на координирани низ напада, у време кад Индија обележава годишњицу заврштка рата са Пакистаном у северном Кашмиру 1999. године.

У Индији верују да су то све остаци догађаја из 80-их година, када су побуњени Сики убили премијера Индиру Ганди, а после су нашли уточиште у Пакистану.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here