Насловна Друштво Инцку послата књига „Злочини над Србима у НДХ“

Инцку послата књига „Злочини над Србима у НДХ“

1
ПОДИЈЕЛИ

Председник ПДП Бранислав Бореновић послао је данас високом представнику међународне заједнице у БиХ Валентину Инцку књигу „Злочини над Србима у Независној држави Хрватској“ и текст Дејтонског мировног споразума.

Бореновић је тако још једном реаговао на осуђујућу изјаву високог представника који је Републику Српску јуче упоредио са злочиначком НДХ Анте Павелића

На корицама књиге, Бореновић је од Инцка поново затражио извињење и навео да као Србин не може да остане равнодушан на то што је високи представник Републику Српску ставио у исти контекст са Независном државом Хрватском.

„Као православни хришћанин, у време празновања рођења Господа нашег Исуса Христа, ту несмотреност покушаћу да објасним Вашом неупућеношћу“, навео је он.

Бореновић је објаснио и да је Инцку послао Дејтонски споразум како би га подсетио да тај документ предвиђа постојање и улогу високог представника у БиХ, због којег, као је навео, он данас и јесте овде, али и „учврстио позицију Републике Српске“.

„Очекујем да се читањем, и књиге и Споразума, боље упознате са тим шта стоји иза два дијаметрално супротна појма које тако олако користите. И даље очекујем Ваше извињење свим Србима и становницима Републике Српске“, навео је Бореновић.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    OCEKIVATI OD BECKOG KONJUSARA-VINDISARA/u prevodu bezkucnika/DA BUDE DOSTAJANSTVEN DO NARODA KOJI JE ULOZIJO SEBE DA BI TOJ KONJUSARSKOJ PASMI BILO BOLJE JE ILUZORNO.SRPSKI NAROD OSLOBODIJO JE TU NAKOT OD CESARA I PRVI PUT U ISTORJI SVRSTAO U DRZAVOTVORNI NAROD.TAJ NAKOT SE NA KORUSKOM PLEBISCITU PRODAO ZA VRECU MEKINJA SVABAMA AZATIM KUKAO I KUKA CIHELI ZIVOT DA JE UGROZEN OD TIH ISTIH SVABA CIJE .UPE LIZU VA VJEKO VJEKOV I RADE SVE PRLJAVE POSLOVE ZA GOSPODARA .OVU PROTUVU TREBA PREISPITATI ,MOZDA JE INJEGOV PREDAK ,STO NIJE IZKLJUCENO UCESTVOVAO U ZLOCINIMA U DRUGOM SVJETSKOM RATU Z AJEDNO SA KURTOM VLADHAJMOM NA KOZARI.AKO JE KURT KAO ZLOCINAC SA KOZARE MOGAO DA BUDE GENERALNI SEKRETAR UJEDINJENIH NACIJA ,MOZE SLOBODNO I VALENTIN DA BUDE NOVI BENJAMIN KALAJ UBOSNI IERCEGOVINI..OVNAVOM MOTKOM ISTJERATI TU NEZNALICU I PROTUVU!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here