Насловна Друштво Инцко лажима продужава мандат: Додик му није пријетио

Инцко лажима продужава мандат: Додик му није пријетио

0
ПОДИЈЕЛИ

Председник Српске Милорад Додик није упутио никакве разгледнице са претњама смрћу високом представнику у БиХ Валентину Инцку. То су нетачне и злонамерне изјаве којима Инцко жели да продужи мандат својој кацеларији! Ово је, за „Новости“, изјавио генерални секретар СНСД Лука Петровић, реагујући на Инцкове изјаве да му је Додик упутио разгледнице са смртним претњама.

– Милорад Додик ми је послао 5.000 разгледница са мојом карикатуром. На некима су чак биле и претње смрћу мени и моме сину. Истина је, имам овлашћења да сменим Додика. Моји претходници су их користили 800 пута, а 180 политичара је смењено. Али та су времена прошла – рекао је Инцко у интервјуу за загребачки „Глобус“.

Премијерка РС Жељка Цвијановић сматра да је Инцко показао да је апсолутни лобиста бошњачке политике и да промовише неједнакост.

А у ствари, млади активисти СНСД су у јануару ове године, у оквиру акције „Српска и даље слави“, разгледнице послали на адресе високог представника и страних судија у Уставном суду БиХ, који су по апелацији Бакира Изетбеговића оспорили 9. јануар.

Инцко је опет говорио и о војној интервенцији у БиХ.

– Војна интервенција је изузетак и долази само као крајње решење – поручио је Инцко.

Испод дипломатског нивоа

Војно-политички коментатор из Бањалуке Гостимир Поповић каже да је Инцко без икакве потребе почео да говори о могућој интервенцији Запада у БиХ.

– Говорити о рату и оптуживати РС за дестабилизацију лажним наводима је испод сваког дипломатског нивоа – казао је Поповић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here