Насловна Политика Инцидент на скупу: ДС тврди да су активисти СНС вређали грађане

Инцидент на скупу: ДС тврди да су активисти СНС вређали грађане

0
ПОДИЈЕЛИ

Тридесетак људи ометало је увредама и добацивањима, скуп и изложбу коју је у центру Новог Сада организовала Демократска странка (ДС), а интервенисала је и полиција, која је узела податке од неколицине тих људи.ds_stand_3_21032015_600Демократска странка је у Новом Саду обежила 25 година од оснивања, лидер странке Бојан Пајтић рекао је да је то прилика да ДС покаже неслагање с политиком Александра Вучића, оцењујући је као погубну за Србију. 

,,Окупили смо се и да покажемо да се не слажемо са политиком која предвидја да се тајним договорима продају јавна добра, а пољопривредно земљисте даје арапским и другим инвеститорима“ рекао је Пајтић.

Он је нагласио да је актуелна влада задужила Србију за три месеца ове године више него све владе заједно у периоду од 2000. до 2012. године.

,,Јавни дуг Србије од децембра 2000. до средине 2012. порастао је за 1,3 милијарде евра, а само од јануара до марта ове године јавни дуг је увећан за 1,6 милијарди, односно за 300 милиона више него у целом периоду од 2000. до 2012″, рекао је Пајтић.

Скуп је повремено био на ивици инцидента.

Група људи је вређала, добацивала и викала на функционере ДС-а, што се претворило у жучну расправу коју је прекинула полиција.

Међу људима који су вређали било је присталица и чланова Српске напредне странке, преносе агенције.

Портпаролка ДС-а Александра Јерков казала је да је реч о организованој групи активиста СНС-а, коју чине новозапослени у јавним и комуналним предузећима а предводи их Душан Поповић, који је бивши директор полицијске школе у Сремској Каменици.

,,Реч је о истим људима који су јуче спречили одржавање трибине председника Покрета Доста је било Саше Радуловића у Футогу. Они су тако још једном показали да Вучићев режим не трпи никакву критику и да је спреман да се на све начине, физички, агресивно и тоталитарним методама, обрачунава и са опозицијом и са сваким ко другачије мисли“, казала је Јерков за агенцију Бета.

ДС данас у Новом Саду низом манифестација обележава 25. рођендан. У 12 сати у Радничком дому биће одржана трибина о 25 година ДС-а, на којој ће говорити председник странке Бојан Пајтић, председник Политичког савета Драгољуб Мићуновић, народна посланица Аида Цхоровић и председник Независног друштва новинара Војводине Динко Грухоњић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here