Насловна Политика Импресије Вулина и Вучића о посети Меркелове

Импресије Вулина и Вучића о посети Меркелове

0
ПОДИЈЕЛИ

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин изјавио је данас да је Србија од немачке канцеларке Ангеле Меркел добила не само похвале, већ и признање да је оно што ради добро.

aleksandar vulin

Вулин је рекао да је „веома задовољан посетом немачке канцеларке“ и да је, за њега, посета Меркелове доказ колико је Србија важна у региону и колико се променила на боље.

Вулин је новинарима у Београду рекао да је Србија у свим областима, о којима је разговарано са Меркел, направила велике помаке, од економије до питања збрињавања избеглица и миграната.

„Веома сам задовољан. Србија има ралога да буде задовољна. Добили смо не само похвале, већ и признање да оно што радимо радимо добро и да друге велике и важне не само у ЕУ, а овај пут у ЕУ, цене што радимо и да Србија постаје земља за углед и респект“, рекао је Вулин.

Министар је напоменуо да је Србија у свим областима значајно испред земаља у региону, па и испред земаља које су чланице ЕУ.

Рекао је и да га радује што су односи Србије са Немачком све бољи.

Добро је бити у добрим односим са великом силом каква је Немачка, а посебно ме радује када та велика сила сама дође овде и каже да цени Србију и све што Србија ради„, истакао је Вулин.

merkel-vucic2

Меркел отпутовала из Србије, Вучић задовољан посетом

Немачка канцеларка Ангела Меркел отпутовала је данас из Београда, а премијер Александар Вучић, који је испратио на београдском аеродрому „Никола Тесла“, задовољан је њеном посетом.

„Задовољни смо посетом канацеларке Меркел, њеном оценом реформи које спроводимо и подршком нашем европском путу“, написао је Вучић на свом твитер налогу.

Немачка канцеларка допутовала је јуче око 19 сати у Београд из Тиране, а данас посету региону завршава боравком у Сарајеву.

Током посете Србији, Меркелова је разговарала са премијером Александром Вучићем, председником Томиславом Николићем, а имала је и радни доручак са представницима цивилног друштва.

Меркел је поручила да Србија може да рачуна на подршку Берлина када је реч о дијалогу с Приштином и истакла да ће спремност српске стране на компромис, која је ранијих година изостајала, бити узета у обзир приликом отварања поглавља, те да је питање тренутка када ће она бити отворена.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here