Насловна Мозаик Играли се „соколићи“ и ”орлићи” у ”Морачи”!

Играли се „соколићи“ и ”орлићи” у ”Морачи”!

5
ПОДИЈЕЛИ

Каква ноћ у „Морачи“! Кадетске кошаркашке репрезентације Црне Горе и Србије ( играчи рођени послије 2001.) играли су полуфиналну утакмицу Европског првенства, у Подгорици.

Дјечаци из Црне Горе побједили су вршњаке из Србије резултатом 73:66, а сјутра ће се за злато борити са Француском.

У фантастичном амбијенту у „Морачи“, „црвене“ су до побједе водила два бисера Стефан Влаховић и Јован Кљајић, али сви играчи су оставили срце на терену, борили се као лавови и прославили још једну велику побједу. Иначе, навијачки амбијент је био подједнако и такмичарски и братски. Пјевало се и ”Тамо далеко” и ”Црна Горо – волим те”!

Србија ће играти за треће место и бронзу, против Хрватске сјутра од 18.15.

Изабраници селектора Србије, Слободана Клипе, већ су направили подвиг самим пласманом у борбу за медаљу, пошто су претходно елиминисали вршњаке из Шпаније. Ипак, Карапанџић, Пажин, Живановић, Ланговић и другови нијесу успјели да прескоче и Црногорце, који су имали више расположених играча и овај пут били бољи, у пуној „Морачи“ и ватреној атмосфери.

Закувало се у самом финишу, „орлићи“ су од 55:69 направили експресну серију 10-0 и примакли се на минус четири (65:69) на 48 секунди прије краја, али нијесу могли да направе чудесан преокрет.

У финалу (недјеља, 20.30) ће тако „соколови“ играти против Француске, која је у првом полуфиналу декласирала Хрватску са 83:60.

5 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Mali narod crnogorski je naučio lomiti velike , od bitke kod Tuđemila kad slomismo Vizantiju i njene vazale srbe , do Martinića , Careva laza , Grahovca , Fundine , Mojkovca , Sutjeske i Neretve , lomili smo mnogo veće sile od nas .
    To je taj Dukljanski pobjednički gen koji posisamo iz majčina mlijeka , e viva Montenegro !!!!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here