Насловна Друштво Идентификовани нападачи на Ебдо

Идентификовани нападачи на Ебдо

0
ПОДИЈЕЛИ

Према наводима француских медија полиција је идентификовала тројицу нападача који су упали у редакцију часописа Шарли Ебдо и убили 12 људи.

teroristicki-napad-francuska

Према писању Метро Њуза ради се о тројици старости од 18, 32 и 34 године, а двојица од њих су у крвном сродству. Сва тројица нападача су француски држављани, двојица су браћа Саид и Шериф Куачи из 10. арондисмана у Паризу, а трећи, Хамид Мурад, је бескућник.

Један од тројице терориста, Шериф, добро је познат полицији. Већ је 2005. одговарао пред судом због регрутовања џихадиста за борбу у Ираку. Он је у периду од 2003-2005. послао више десетина младих муслимана у смрт у Ирак, а ухапшен је баш кад се и сам спремао да оде у џихад. Тада је осуђен на три године робије.

Више од 3.000 француских полицајаца трага за нападачима који су извршили масакр у Паризу.

Париски јавни тужилац Франсоа Молен рекао је да полиција трага за тројицом осумњичених за напад на редакцију магазина Шарли Eбдо.

Он је, међутим, истакао да су две непознате особе упале у зграду у којој се налази редакција магазина и да су најпре убили једну особу у ходнику.

“Потом су се попели на други спрат, где се одржавао редакцијски колегијум. Верујемо да су нападачи знали време и место састанка и отворили су ватру из калашњикова“, рекао је Молен.

Јавни тужилац је додао да су нападачи викали “Алаху акбар“ и “Ово је освета за пророка“, да би потом побегли у црном ситроену, притом смртно ранивши најмање једног полицајца у размени ватре.

“Непосредно затим, украли су Рено Клио и побегли. Дванаест особа је убијено, једанаест је рањено, а четири се налазе у критичном стању. Осморо убијених су новинари, а двоје полицајци. Обдукциони налази убијених требало би да буду готови у четвртак“, закључио је Молен.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here